Jocul și mișcarea la vârsta preșcolară și școlară mică: Fundamentul unei copilării sănătoase și fericite

În era tehnologiei și a programelor încărcate de activități școlare, uneori uităm să ne amintim de cel mai simplu și mai esențial aspect al copilăriei: jocul. De la preșcolari până la școlari mici, jocul și mișcarea sunt esențiale pentru dezvoltarea lor fizică, emoțională și cognitivă. În acest articol, explorăm importanța jocului și a mișcării prin joc în viața copiilor la aceste vârste cruciale.

 1. Dezvoltarea Motorie și Sănătatea Fizică:
  • Discutăm despre modul în care jocul și activitățile fizice ajută la dezvoltarea abilităților motorii fine și grosiere ale copiilor, precum și la menținerea unei stări de sănătate fizică adecvate. De la sărituri la rostogoliri și  până la cățărare, fiecare mișcare este crucială pentru creșterea și dezvoltarea lor.
 2. Dezvoltarea Socială și Emoțională:
  • Explorăm modul în care jocul în echipă și interacțiunea cu ceilalți copii în timpul jocului contribuie la dezvoltarea abilităților sociale și emoționale. Învățând să împartă și să colaboreze în timpul jocului, copiii învață abilități esențiale pentru viața lor ulterioară.
 3. Imaginația și Creativitatea:
  • Analizăm rolul jocului în stimularea imaginației și creativității copiilor. De la parcurgerea sau construirea unui traseu aplicativ până  la interpretarea unor roluri într-un joc de rol, fiecare moment de joc este o oportunitate pentru copii să-și exploreze și să-și exprime creativitatea.
 4. Învățarea Prin Joc:
  • Examinăm modul în care jocul poate fi un instrument eficient pentru învățare și dezvoltare cognitivă. De la rezolvarea problemelor în timp ce construiesc structuri complexe din cuburi până la dezvoltarea abilităților lingvistice prin jocuri de rol, copiii învață și se dezvoltă într-un mediu ludic și plin de viață.
 5. Managementul Stresului și Reducerea Anxietății:
  • Abordăm modul în care jocul și activitățile fizice pot fi folosite pentru a gestiona stresul și anxietatea la copiii mici. Prin eliberarea energiei și concentrarea asupra activităților plăcute, copiii pot găsi o modalitate naturală de a face față provocărilor emoționale.

Într-o lume în care timpul copiilor este adesea monopolizat de ecrane și activități școlare, este esențial să nu subestimăm rolul jocului și al mișcării în dezvoltarea lor holistică. Prin încurajarea jocului liber și a activităților fizice, putem contribui la crearea unei copilării sănătoase, fericite și pline de aventură pentru cei mici. Așadar, haideți să ne asigurăm că fiecare copil are oportunitatea de a se juca și de a se mișca în voie, căci acestea sunt ingredientele esențiale ale unei copilării pline de bucurie și dezvoltare.

Clasele de PSIHOMOTRICITATE sau de JOACĂ  de la Aquarel își propun să pună alături beneficiile aduse de joacă și joc alături de recomandările kinetoterapeutului în vederea obținerii unei stări de sănătate optime pentru copilul dumneavoastră.

Clasele noastre se adresează copiilor  între 4 și 12 ani (sau chiar 100 😊) care nu au găsit încă o  formă de activitate sportivă care să le placă și în care să se integreze.

HAI LA JOACĂ LA AQUAREL!

Îți garantăm că nu vei mai vrea să pleci!

Ne întâlnim în zilele  de marți si joi, de la 16.30 la 17.30 la Aquarel, etajul doi!

Contact pentru  programare și înscriere la nr de telefon 0790.002.892/ sau la e-mail recuperare@aquarel.ro deoarece numărul de locuri este limitat.

Te așteptăm cu drag și chef de joacă!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *