Primarul Jiboului, Dan Ghiuco, a dat saptamana trecuta ordin de incepere la cea mai importanta investitie de infrastructura din oras, un proiect cu o valoare de 6 milioane de lei, bani cu care strada Tudor Vladimirescu si strada Odorheiului vor fi reabilitate complet intr-o singura artera, care va forma practic un bulevard, cu patru benzi de circulatie, piste de biciclete si troutuare moderne cu pavaj, iluminat public economic cu led, iar cablurile de pe stalpi vor fi bagate in pamant. Proiectul va fi finalizat in toama anului viitor.
rn
Strada Tudor Vladimirescu si strada Odorheiului vor fi transformate propriu-zis intr-o singura artera, care sa devina la fel de utila pentru Jibou ca bulevardul Mihai Viteazu din Zalau. Diferenta fata de Zalau va fi ca Jiboul va avea o artera noua, pe care se va circula mai bine decat pe bulevardul din Zalau.
Cele doua strazi strabat orasul de la un capat la altul pe o lungime de 1.900 metri. Valoarea proiectului este de 5,9 milioane de lei, iar banii au fost obtinuti prin Programul National de Dezvoltare Locala.
"Dorinta noastra este sa devina bulevard. Vom extinde carosabilul acolo unde ni se permite sa facem mai multe benzi pe sens. Toate cablurile vor fi introduse in subteran si se vor realiza piste pentru biciclete si numeroase locuri de parcare. Si daca nu va fi la rang de bulevard, sigur cele doua strazi principale din oras vor arata ca un adevarat bulevard", ne-a declarat primarul Dan Ghiurco.
rn
In Jibou se fac investitii
de 57 de milioane de lei
rn
Orasul Jibou, al treilea ca populatie din cele patru orase ale Salajului, cunoaste sub administratia condusa de primarul Dan Ghiurco un ritm accelerat de dezvoltare. Primaria Jibou a demarat mai multe proiecte, atat cu fonduri europene, cat si cu fonduri nationale, prin care da o noua fata orasului. “n total, pana in 2020, in Jibou se vor face investitii de 57 de milioane de lei, cele mai importante fiind refacerea strazii principale, modernizarea mai multor gradinite si scoli, dar si realizarea unei strazi pietonale spre Gradina Botanica "Vasile Fati", perla turismului salajean, careia iI treg pragul an de an peste 80.000 de turisti atat din Romania, cat si de peste hotare.