decembrie 7, 2022

Jiboul si-a recastigat locul printre orasele civilizate cu Dan Ghiurco primar

Am trecut zilele trecute prin orasul Jibou si am fost placuti surpinsi sa vedem cat de colorata este zona centrala. Dupa multi ani in care orasul arata neingrijit si totul era grii, astazi noul primar Dan Ghiurco a reimprospetit imaginea Jiboului. Conducerea a reusit sa dea o noua fata zonei centrale a orasului prin amenajarea zonei centrale de la strada Stadionului si pana la piata (strada 1 Mai), atat prin amenajarea spatiilor cu flori si a sistemelor cu udare prin picurare. Parcul central a fost si el amenajat, exista un sistem automatizat de irigat subteran si s-au plantat in total 150 de arbori ornamentali. Zona centrala a fost echipata cu mobilier urban (cosuri noi de gunoi, banci). In Parcul central sunt montate patru pergole acoperite, dotate cu prize pentru incarcarea telefonului mobil. Recent a fost reabilitat si parcul mic din centrul orasului, prin refacerea gardului si amenajarea unui spatiu floral. 

rn

"Tot ce a-ti vazut in oras, ma refer aici la flori si plantele care infrumuseteaza orasul sunt achizitionate de la Centrul de Cercetari Biologice Jibou la cele mai mici preturi de pe piata.", spune primarul Dan Ghiurco.

rn

Primaria lucreaza pentru a creste calitatea vietii in Jibou

rn

"Toate investitiile, indiferent ca se refera la cele sportive, la cele de infrastructura, la locuinte, la invatamant, la sanatate vor duce la cresterea calitatii vietii pentru toti cetatenii din orasul nostru.", spune primarul.

rn

Jiboul are infrastructura rutiera 100% asfaltata

rn

"Am reusit sa finalizam zilele acestea un proiect de asfaltare si modernizare strazi si ulite in cele aptru sate apartinatoare, dar si cateva strazi din orasul Jibou. Toate aceste strazi erau ultimele neasfaltate. Spre deosebire de lucrarile anterioare, in cazul acestor lucrari au fost betonate, atat santurile, cat si accesele la proprietati. Acuma putem spune ca in Jibou si in cele patru sate nu mai avem strazi neasfaltate. Valoarea proiectului derulat din bugetul local a fost de 1,65 milioane lei. In cadrul acestui proiect au fost asfaltate 5 stradute in satul Husia, 3 stradute in satul Var, 5 stradute in Cuceu si 4 strazi in Jibou.", spune edilul.

rn

Proiect arhitectural unic in regiune, inspirat din Japonia

rn

"Luna trecuta am reusit sa semnam la ADR N-V contractul de finantare "Modernizare si extindere Gradinita cu program prelungit Prichindel", un proiect a carui valoare de finantare nerambursabila este de 6,29 milioane lei. Este un proiect mult asteptat de invetamantul prescolar din Jibou. Pentru ca dupa finalizarea lucrarilor la Gradinita nr. 2 cu program normal, gradinita modernizata prin PNDL 2, copiii de la Gradinita Prichindel sa fie impartiti si relocati in cele doua gradinite nr. 1 si nr. 2. Speram ca lucrarile sa demareze cel tarziu pana in primavara anului viitor. Este un proiect foarte interesant, apreciat de cei de la ADR N-V. Beneficiarii acestei gradinite sunt in numar de circa 200. Proiectul este o ingeniozitate arhitecturala pentru ca leaga cele doua corpuri de cladire existente printr-o rampa, rampa care este o constructie nuai din sticla si metal. Cel care a gandit acest proiect si a realizat arhitectura lui, s-a insipirat de la o gradinita din Japonia. Este un proiect unic pentru reagiunea noastra si a fost foarte apreciat de expertii de la ADR Cluj.", declara primarul Dan Ghiurco.

rn

Bazin de innot, sala de sport si baza sportiva cu teren de fotbal la standarde europene

rn

"Luna trecuta in iunie, am semnat doua protocoale cu Ministerul Dezvoltarii, prin Compania Nationala de Investitii. Primul protocol face obiectul la predarii amplasamentului in suprafata de 5.350 mp in scopul realizarii obiectivului de investitii "Construire bazin de innot didactic in orasul Jibou" pe strada Firizei. Valoarea acestui proiect este de circa 9,4 milioane lei. Iar celalalt obiectiv de investitii tot prin CNI se refera la "Construire sala de sport cu tribuna 180 locuri" tot pe strada Firizei. Si pentru aceasta investitie a fost semnat protocolul de Ministerul Dezvoltarii prin CNI pentru predarea amplasamentului in suprafata de 3500 mp, iar valoarea acestui proiect este de 6,8 milioane lei. La ambele proiecte urmand ca administratia locala sa asigure racordarea la utilitati. Ambele proiecte vor fi integrate, atat sala de sport, cat si bazinul, sunt situate in imediata vecinatate a bazei sportive. Acum 10 zile, am trimis documentatia necesara pentru construirea unei baze sportive la standarde europene. CNI ne-a informat ca orasul Jibou se afla cuprinsa in lista sinteza a celor 175 de baze sportive aprobate printr-un program guvernamental si am avut sarcina sa trimitem la CNI terenul disponibil pentru teren sportiv, teren multifunctional, spatii vestiare si parcare, respectiv teren sportiv de fotbal omologat UEFA si FIFA. Am reusit sa face documentatia pe partea topografica, sa intabulam toata suprafata si sa trimitem extrasul CF aferent acestei investitii, astfel ca proiectul de afla in linie dreapta.", declara primarul Jiboului, Dan Ghiurco.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *