februarie 9, 2023

Jibou: Sute de mașini oprite, zeci de sancțiuni și permise reținute la ROADPOL Safety Days

În acest weekend, polițiștii rutieri sălăjeni au intensificat activitățile pentru reducerea accidentelor rutiere prin combaterea principalelor cauze generatoare, precum și pentru conștientizarea importanței respectării regulilor de circulație pe drumurile publice.

O acțiune tip blitz la Jibou și în vecinătate, timp de două ore, care a vizat combaterea excesului de viteză, a lăsat cinci șoferi fără permis de conducere pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.
În cele două ore de acțiune, polițiștii au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, din care 38 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Am asistat și noi la acțiune și zeci de șoferi opriți și testați au decis să semneze angajamentul scris de respectare a regulilor de circulație pentru șosele mai sigure. Polițiștii au purtat și discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.

”Acțiunile au loc în contextul Proiectului ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Aceste ctivități continuă până în data de 22 septembrie, iar data de 21 se propune să devină ziua fără persoane decedate în accidente rutiere, pe drumurile din Europa”, precizează Ioana Rus, purtător de cuvânt al IPJ Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut