octombrie 4, 2022

Jandarmul salajean Alin Mastan, acum la conducerea Jandarmeriei Bucuresti, este printre coordonatorii actiunii violente din 10 august impotriva protestatarilor

Organizatiile civice reunite sub titulatura "Initiativa România" cer anchetarea lui Alin Mastan, alaturi de prefectul de Bucuresti, Speranta Cliseru, de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, si de comandantul Jandarmeriei Române, Gheorghe Sebastian Cucos

rn

Un salajean aflat la conducerea Jandarmeriei Bucuresti este acuzat ca a coordonat din umbra atacurile asupra protestatarilor din 10 august, din Piata Victoriei.

rn

Publicatia cancan.ro prezinta în exclusivitate primele imagini cu Alin Mastan, "greul" care conduce Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, pe care il mai numeste si boss-ul în cârja, care a coordonat din umbra jandarmii la mitingul Diapsorei si care are Touareg de serviciu si bodyguard.
Mai multe organizatii civice, care s-au reunit sub titulatura "Initiativa România", au solicitat anchetarea celor vinovati de agresiunile comise asupra manifestantilor, vineri, 10 august, la mitingul din Piata Victoriei. Prefectul Speranta Cliseru, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, comandantul Jandarmeriei Române, Gheorghe Sebastian Cucos, si directorul general al Jandarmeriei Municipiului Bucuresti, Alin Mastan, sunt principalii vizati, potrivit comunicatului remis de organizatiile civice amintite mai sus.
Pe ultimul dintre ei, mai exact pe Alin Mastan, cancan.ro l-a întâlnit într-o zona selecta a Capitalei, la doar câteva zile dupa ce coordona din umbra jandarmii la sângeroasele proteste care au avut loc în mijlocul Bucurestiului.
Îmbracat lejer, cel care a fost unul dintre factorii cu putere de decizie privind atacul "testoaselor" la mitingul Diasporei a parut extrem de senin. Este, probabil, ferm convins ca si-a facut numai datoria în urma cu putin mai bine de o saptamâna. Autoritatile urmeaza, însa, sa ofere un verdict în acest caz, spun jurnalistii de la cancan.ro.
Cert este ca Alin Mastan a afisat o mina de om fara griji pe parcursul plimbarii din Bucuresti, permanent însotit de soferul sau, care a avut, mai mult ca sigur, si rol de "bodyguard". Acesta a coborât din superbul Touareag de serviciu pe care l-a primit în folosinta. Cel care a fost unul dintre participantii activi la actiunile din Piata Victoriei s-a deplasat ajutat de o cârja, pe care a tinut-o în mâna dreapta. Dupa o scurta discutie pe care a purtat-o cu barbatul care îl însoteste permanent si care îi asigura securitatea, Alin Mastan a intrat în propria locuinta, constata jurnalistii.

rn

Alin Mastan a fost numit anul trecut
director general al Directiei Generale
de Jandarmi a Municipiului Bucuresti

rn

În urma cu aproximativ un an si jumatate, pe 1 februarie 2017, Alin Mastan a fost numit director general al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti.
Numirea sa a venit dupa ce ofiterul a fost detasat de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Salaj, unde a fost sef al Serviciului Ordine si Siguranta Publica, la Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, în vederea împuternicirii în functia de prim adjunct al directorului general.
În vârsta de 39 de ani, Alin Mastan este casatorit si are un copil. Este absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" Bucuresti, arma Jandarmi. A terminat cursul postuniversitar Drept International Public – Relatii Internationale si cursul postuniversitar Management la Institutul de Studii pentru Ordine Publica Bucuresti.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.