ianuarie 31, 2023

Jandarmii au adus 268 de persoane in fata instantei

26 de mandate de aducere intr-o singura zi
In primele patru luni ale anului 2009, jandarmii salajeni au executat nu mai putin de 268 mandate de aducere a unor persoane in fata instantei de judecata. “Cele mai multe mandate executate intr-o singura zi au fost in numar de 26, iar localitatea cea mai indepartata in care jandarmii salajeni au executat mandate de aducere a fost Baia Mare”, ne-a declarat lt. Cristian Bolfa.
Mandatul de aducere reprezinta actul procesual prin care se ordona conducerea unei persoane in fata organelor judiciare, iar aducerea propriu-zisa, actul de executare a mandatului, constituie un act procedural cu caracter de constrangere.
“In multe din aceste cazuri, martorii sau inculpatii judecati in stare de libertate incearca sa se sustraga de la prezenta in fata organelor de urmarire penala sau instantei de judecata”, a mai spus Bolfa care a mai mentionat ca ca persoana care se sustrage de la executarea unui mandat de aducere poate fi sanctionata de instanta de judecata.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut