ianuarie 29, 2023

Jandarmi la competitiile sportive

Jandarmii salajeni vor asigura masurile de ordine publica la meciurile din Liga a III-a de fotbal. Inspectoratul de Jandarmi Judetean Salaj va asigura masurile de ordine publica pentru competitiile din Liga a III-a de fotbal, atat pentru meciurile echipei F.C. Zalau, cat si pentru cele ale echipei F.C. Silvania, ce se vor desfasura pe Stadionul Municipal din Zalau, respectiv Stadionul Magura din Simleu Silvaniei.
Aceste masuri se vor lua in conformitate cu legislatia in vigoare, respectiv Legea 4 din 2008, privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si jocurilor sportive. Astfel, echipaje de jandarmi vor fi prezente si vor asigura ordinea publica in zona imediata si apropiata a stadioanelor.
Jandarmii vor interveni in interiorul stadioanelor doar pentru restabilirea ordinii publice atunci cand se constata ca, in urma producerii unor acte de violenta, este pusa in pericol viata sau integritatea corporala a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine si siguranta sau a celorlalti participanti.
Reamintim faptul ca, savarsirea de catre spectatori sau de catre oficiali, in incinta bazei sau a arenei sportive, a faptelor ce constituie contraventii, daca nu s-au produs vatamari ale integritatii corporale sau ale sanatatii ori pagube materiale, se sanctioneaza, in functie de gravitatea faptei, cu amenda de la 80 la 3.000 lei sau prestarea a 50 – 300 ore de activitati in folosul comunitatii, precum si cu sanctiunea contraventionala complementara de interzicere a accesului la competitiile si jocurile sportive de genul celor la care acestia au savarsit fapta pe o perioada de 6 luni pana la 2 ani.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut