ianuarie 31, 2023

ITM Salaj reaminteste angajatorilor obligatia de a majora salariile de baza de la 1 ianuarie 2020 si inregistrarea lor

ITM Salaj informeaza ca, in conformitate cu prevederile H.G. nr.935/2019, începand cu 1 ianuarie 2020, salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata, care nu include sporuri si alte adaosuri, se stabileste la 2.230 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167,333 ore în medie pe luna, reprezentând 13,327 lei/ora.

rn

Prin exceptie, începând cu data de 1 ianuarie 2020, pentru personalul încadrat pe functii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în munca de cel putin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de baza minim brut pe tara garantat în plata, fara a include sporuri si alte adaosuri, se stabileste la 2.350 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167,333 ore în medie pe luna, reprezentând 14,044 lei/ora.
Angajatorii au obligatia de a majora salariile de baza ale tuturor angajatilor care le au stabilite sub acest nivel.
ITM reaminteste angajatorilor ca orice modificare a elementelor din contractele individuale de munca ale salariatilor, inclusiv a salariului de baza, se înregistreaza în registrul general de evidenta a salariatilor si se transmite conform prevederilor H.G. nr.905/2017.

rn

Hotararea de Guvern prin care salariul minim se majoreaza de la 1 ianuarie 2020 a fost publicata, luni 16 decembrie 2019, în Monitorul Oficial.

rn

 

rn

 

rn

 

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut