decembrie 5, 2022

ITM Salaj nu tolereaza munca la negru

Pe parcursul lunii august, inspectorii de munca de la Inspectoratul Teritorial de Munca Salaj au vizat in controalele lor, cu prioritate, identificarea si sanctionarea muncii nedeclarate, in vederea descurajarii si diminuarii acestui fenomen, care in fapt reprezinta tot o evaziune fiscala.

rn

In domeniul relatiilor de munca au fost controlati de 69 de agenti economici, dintre care 29 au fost sanctionati, aplicandu-se opt samenzi si 35 de avertismente.
In urma controalelor au fost depistate sapte persoane care munceau fara a avea intocmite contracte individule de munca, angajatorii find sanctionati contraventional.
In domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost controlati un numar de 46 de agenti economici, aplicandu-se trei amenzi, in valoare totala de 15.000 de lei pentru necomunicare eveniment, respectiv lipsa informarii si instruirii lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *