noiembrie 27, 2022

ITM Salaj-contractele de munca part-time nu vor mai fi supra-taxate, se revine la forma anterioara

ITM Salaj a comunicat, marti 7 ianuarie 2020 ca legea care prevede renuntarea la supraimpozitarea contractelor de munca cu timp partial a fost adoptata de Parlament si, dupa promulgarea de catre presedintele României, a fost publicata în Monitorul Oficial nr.1054/30.12.2019.

rn

Este vorba, mai precis, de Legea nr. 263/2019 pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2020.
Practic, noua lege abroga articolele din Codul Fiscal care prevad ca, din veniturile obtinute în baza unui contract individual de munca de timp partial, contributia la sanatate si cea de asigurari sociale trebuie retinute la nivelul salariului minim pe economie, daca suma obtinuta în baza contractului cu norma redusa este mai mica. În conditiile noii legi se revine la forma anterioara, respectiv la impunerea de contributii la venitul brut efectiv obtinut de angajat. ITM Salaj condisera ca eliminarea acestei prevederi nu poate fi decât benefica pentru mediul de afaceri si pentru categoriile profesionale care se preteaza la activitati în baza unui contract de munca cu timp partial.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *