noiembrie 27, 2022

ITM SALAJ- Amenzi pentru munca fara contracte si utilizarea de echipamente neautorizate ISCIR

ITM a comunicat ca a desfasurat, pe parcursul lunii octombrie 2019, controale privind respectarea legislatiei in vigoare in domeniile de competenta precum relatii de munca si securitate, respectiv sanatate in munca.

rn

6 persoane munceau fara contracte

rn

In urma controalelor in domeniul relatiilor de munca efectuate ITM a descoperit 6 persoane care munceau fara a avea întocmit contract individual de munca, iar angajatorii, pe buna dreptate, au fost sanctionati contraventional. In total au fost controlati 71 agenti economici, din care 38 au fost sanctionati, aplicându-se 9 amenzi, în cuantum total de 156.000 lei, si 56 avertismente. Tot in acest domeniu, inspectorii ITM au aplicat amenzi pentru: nerespectarea obligatiei de a tine evidenta orelor de munca prestate de catre fiecare salariat; nerespectarea obligatiei de eliberare a adeverintei de vechime la încetarea activitatii salariatului; neîndeplinirea sau îndeplinirea partiala a masurilor dispuse de catre inspectorul de munca la termenele stabilite; nerespectarea obligatiei de a înregistra, în registrul de evidenta a zilierilor, toti zilierii în ordine cronologica înainte de începerea activitatii; nerespectarea de catre operatorii de transport rutier a obligaţiei de a descarca şi stoca la sediu, cel mai târziu la fiecare 28 de zile, datele din cartelele tahografice ale conducatorilor auto, iar datele din tahografele digitale ale vehiculelor pe care le utilizeaza, cel mai târziu la fiecare 90 de zile conform prevederilor O.G. nr.37/2007.

rn

Amenzi pentru utilizare echipament de lucru neautorizat ISCIR

De asemenea, in domeniul securitatii si sanatatii în munca, conform ITM, au fost controlati 44 agenti economici, Au fost aplicate doua amenzi în valoare totala de 13.000 lei pentru utilizare echipament de lucru neautorizat ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune si Instalatiilor de Ridicat), respectiv nerespectarea prevederilor legale privind comunicarea evenimentelor, si 34 avertismente. Aici nu am reusit sa aflam din partea ITM-ului pentru ce fel de instalatii s-au aplicat aceste sanctiuni (daca erau cazane de tuica sau instalatii Gpl,etc) informatia cu privire la controale, fiind ca de obicei transmisa doar pentru a ne arata ca ITM Salaj lucreaza, adica amendeaza, pe cine, cum, prea putin, pentru a putea informa publicul.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *