Italia si Ungaria – destinatiile favorite ale alesilor zalauanilor

Pe langa problemele cotidiene ale urbei, alesii locali ai zalauanilor s-au ocupat si de promovarea imaginii orasului pe plan extern. Astfel, de la alegerile locale de anul trecut, atat primarul si cei doi viceprimari, cat si consilierii locali, au facut mai multe deplasari in strainatate, cele mai multe vizite fiind suportate din bugetul local.
Potrivit informatiilor primite de la biroul de relatii cu presa al primariei, Radu Capilnasiu a efectuat, in ultimele 8 luni doua vizite in strainatate. Astfel, vizitele prim – edilului zalauan au costat visteria locala aproximativ 550 de euro, bani care s-a cheltuit pentru cele doua deplasari – una in Ungaria, in Szombathely, in perioada 22 – 24 august 2008, la Carnavalul Savaria si cealalta in orasul italian Ravena unde, in luna octombrie a anului trecut a avut loc Festivalul European al Painii. La acest din urma eveniment, Capilnasiu a fost insotit si de consilierul local Vasile Filip, el cheltuind inca 235 de euro.
Ungaria pare sa fie una dintre destinatiile favorite ale membrilor executivului primariei, deoarece si viceprimarita Daniela Cota a facut o vizita in tara vecina, in luna septembrie 2008, in orasul Gyor, pentru a vizita o fabrica de autobuze, costul deplasarii fiind de 70 de euro, conform aceleaisi surse de informatii. Daniela Cota a mai vizitat, in calitate de viceprimar, si Slovacia, unde, in luna decembrie, a participat la o conferinta pe teme de administratie locala, organizata de Consiliul Municipalitatilor si Regiunilor Europene, cheltuind, pentru aceasta deplasare, aproximativ 300 de euro.
Celalalt viceprimar, Attila Sojka, a trecut in doua randuri granita in interes de serviciu, participand la Festivalul European al Tineretului din Szentendre (oras infratit cu Zalaul), Ungaria, alaturi de colegul sau de partid, udemeristul Bogdan Zsolt, vizita celor doi costand cu putin peste 250 de euro. In cea de-a doua deplasare peste hotare, cand a cheltuit vreo 300 de euro, viceprimarul Sojka a fost insotit de city-managerul Radu Nistorescu. Cei doi au participat la o sesiune de comunicari cu tema “Energie din resurse regenerabile si deseuri”, care a avut loc in luna decembrie, tocmai in indepartata Suedie. Potrivit datelor primite de la Manuela Ghiurutan, costul transportului a fost suportat de catre organizatorii suedezi.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *