Italia se lamureste cat de „periculos” este zalauanul Cesarin Robert Tivadar

Cesarin Robert Tivadar, zalauanul in varsta de 26 de ani acuzat ca a agresat sexual doua tinere italience in noaptea de 11 ianuarie, a recunoscut ca este responsabil pentru cele doua „agresiuni” de care este acuzat, scrie cotidianul online italian „Il Resto Del Carlino” si ziarul italian „La Reppublica”. Conform surselor, dupa ce si-a recunoscut fapta, Tivadar si-a cerut scuze victimelor pentru raul fizic si emotional pe care l-a cauzat, precum si orasului Bologna pentru sentimentul de panica ce a cuprins cetatenii in zilele de dupa publicarea informatiilor in presa.
„Imi pare rau, vreau sa-mi cer scuze de la cele doua fete. Am fost beat”, a declarat Tivadar in timpul interogatoriul ce a avut loc pe 18 martie la Procuratura din Bologna. Potrivit cotidianul online italian „Il Resto Del Carlino”, Tivadar a colaborat bine cu procurorii pe durata interviului. Intr-o italiana perfecta, tanarul zalauan a marturisit cum s-au petrecut faptele. Povestea lui Tivadar coincide in mare parte cu declaratiile victimelor. Zalauanul a declarat ca le-a vazut pe fete intr-un magazin din centrul orasului. Cum nu a reusit sa le vorbeasca, a urmarit-o pe una din ele cand a iesit din magazin, pana la casa acesteia. Vazand ca nu poate trece de usa casei, Tivadar s-a intors in centru, in idea de a lua autobuzul, cand a vazut-o pe cealalta tanara. A urmarit-o pana in interiorul cladirii unde locuia, in apropiere de San Felice. Tivadar a marturisit ca a incercat sa o imbratiseze, sa o atinga, dar fata l-a muscat de deget, iar el a lovit-o si a fugit.
Zalauanul a declarat ca nu este responsabil de celelalte doua atacuri de care este acuzat, petrecute intr-un autobuz. Nici victimele atacurilor din autobuz nu l-au recunoscut pe zalauan in fotografii ca fiind agresorul.
Tivadar a recunoscut ca, dupa ce s-a intors in Danemarca, unde era student la un master de turism, dupa ce au avut loc cele doua agresiuni, a primit un e-mail din partea unui prieten care l-a anuntat ca in Bologna circula portretul-robot al unui agresor care seamana cu el. Tivadar i-a transmis prietenului sau ca nu a facut nimic rau,stop_coloana sperand ca toate sa treaca pentru a nu o face pe mama lui sa sufere.
La finalul interogatoriului, ce a durat o ora si jumatate, investigatorii i-au permis zalauanului sa o vada pe mama sa.
„Distractia” tanarului zalauan a fost mult exagerata de presa italiana la inceput, agresiunile lui fiind cu usurinta transformate in „viol”. In timp, s-a dovedit ca agresiunile au constat, de fapt, in urmariri si niste atingeri. Chiar daca faptele sale, facute sub influenta alcoolului, nu sunt scuzabile, cazul lui Tivadar a dovedit ca frica de agresori sexuali si de straini poate transforma cu usurinta peste noapte niste pipaieli in fapte grave.

Cesarin Robert Tivadar, in varsta de 26 de ani, a fost arestat pe 30 ianuarie in Copenhaga, Danemarca, fiind acuzat ca a agresat sexual doua tinere italience in noaptea de 11 ianuarie. Cazul zalauanului Tivadar a starnit multa valva in presa italiana, devenind cunoscut in Italia ca „spaima femeilor din Bologna”, „maniacul in cizme” sau „pipaitorul din Bologna”.
Originar din Zalau, tanarul a absolvit Liceul Teoretic „Gh. Sincai” din Zalau. A urmat cursurile Facultatii de Geografie si Turism din Cluj-Napoca. Masterul l-a facut in Anglia, iar apoi s-a inscris la un master de turism la Copenhaga, Danemarca. De sarbatorile de iarna, Tivadar a mers in Italia sa o viziteze pe mama sa, care lucreaza ca ingrijitoare.
 Autoritatile italiene au emis un mandat de  arestare europeana pe numele lui Tivadar. Dupa trei saptamani de cautari, zalauanul a fost arestat in Danemarca, unde se intorsese pentru a-si continua studiile. Tivadar a fost transferat pe 4 martie din Danemarca, unde a fost tinut in arest din 30 ianuarie, in Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *