septembrie 21, 2023

ISU-SMURD Sălaj, la 11 ani. Accident cu victime multiple, diplome de merit, jurământ

0

A fost zi de sărbătoare, vineri, la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Sălaj. S-au împlinit 11 ani de la operaționalizarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) în județul nostru.

Cu această ocazie, paramedicilor SMURD care s-au remarcat în misiuni li s-au acordat diplome de merit, iar noii angajați pe autospecialele ISU au depus jurământul. Și pentru că orice sărbătoare la ISU-SMURD Sălaj cuprinde și exerciții demonstrative care implică oamenii din comunitate, în parcarea Zalău Value Centre a fost simulat un accident cu victime multiple.

”Pentru a marca acest reper important în istoria pompierilor sălăjeni, la sediul unității a avut loc un ceremonial militar festiv, în cadrul căruia au fost recompensați cu diplome de merit paramedicii care s-au remarcat în îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu. În cadrul aceluiași eveniment conducătorii de autospeciale care au fost încadrați luna trecută în urma concursului organizat de inspectorat au depus jurământul militar, un moment emoționant pentru orice militar aflat la debutul carierei. Le dorim mult succes noilor colegi! La mulți ani, salvatori sălajeni! La mulți ani, SMURD Sălaj!” a fost mesajul transmis de reprezentanții ISU Sălaj.

După ceremonialul festiv de la sediul ISU Sălaj, angajați și voluntari ai ISU s-au mutat în parcarea mall-ului din vecinătate. Au dus acolo șu autoturisme avariate, echipamente de intervenție, iar “victime” au fost oameni care se aflau cu treabă în zonă. Personalul ISU-SMURD a făcut o demonstrație de accident în toată regula, au salvat victimele, le-au acordat primul ajutor și le-au explicat celor prezenți echipamentele și tehnicile de descarcerare și resuscitare.

”Am organizat în parcarea mallului Value Center Zalău, un eveniment public intitulat <Împreună mai pregătiți!> care a cuprins un exercițiu în care s-a simulat producerea unui accident rutier cu victime multiple. Totodată, cei interesați au avut posibilitatea să învețe de la voluntarii ISU, cărora le mulțumim pentru sprijin pe această cale, cum să acorde primul ajutor medical de bază victimelor unor situații de urgență”, au precizat reprezentanții instituției.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut