ISU Sălaj caută voluntari

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj organizează o nouă etapă de recrutare a persoanelor care doresc să urmeze cursurile de voluntariat în cadrul Programului național „Salvator din Pasiune”.

Activităţile de voluntariat constau în însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor medical de bază, în implicarea în cadrul acţiunilor de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

Candidații care doresc să se alăture pompierilor sălăjeni trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani, să fie apţi din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie şi să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă.

Persoanele interesate să se înscrie pot afla detalii suplimentare accesând link-ul isusalaj.ro/voluntariat sau contactând persoana responsabilă din cadrul I.S.U. Sălaj, maior Mureșan Cristian, la telefon 0260.611212, interior 27540.

Candidații selecționați vor fi informați telefonic în legătură cu întocmirea și depunerea dosarelor aferente înscrierii, dar și cu privire la programul de desfășurare a activităților.

Pregătirea voluntarilor se realizează în mod etapizat, prin parcurgerea unor ședințe de pregătire teoretice și practice cu specialiști din cadrul inspectoratului.

Prin acest program, de-a lungul timpului, I.S.U. Sălaj a format peste 100 de voluntari care, din pasiune și bunătate, și-au dăruit timpul liber, energia și aptitudinile pentru a învăţa lucruri noi și utile, cunoştinţe care, la nevoie, pot face diferenţa între viaţă şi moarte.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *