septembrie 30, 2022

Istoria locală, explorată prin tehnologii moderne

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău continuă proiectul de explorare a istoriei locale prin tehnologiile moderne ”VReau la Muzeu”, de data aceasta la Câmpulung. Vineri, 15 octombrie, cu începere de la ora 16,30, la Muzeul Municipal Câmpulung are loc vernisajul expoziției de realitate virtuală ”VReau la Muzeu (din Câmpulung)”.

Cu ajutorul specialiștilor Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, piese de patrimoniu din colecția Muzeului Municipal Câmpulung și-au dezvăluit secretele, fiind scanate și modelate 3D, pentru a oferi o experiență imersivă și interactivă.

Vizitatorul are posibilitatea să interacționeze cu obiectele, aflând în timp real informații despre aceste obiecte în contextul istoricului Câmpulungului din secolul în care a trăit negustorul Neacșu, autorul primului document scris în limba română.

Dacă publicul este interesat de obiectele pe care le foloseau contemporanii lui Neacșu – sau doar dorește să ia contact cu realitatea virtuală – într–un altfel de joc – este așteptat la Muzeul Municipal pentru a trăi o experiență UNICĂ – în care trecutul și viitorul se împletesc, cu ajutorul tehnologiei.

Doar în 15 și 16 octombrie, tot la Muzeul Municipal, vizitatorii pot trăi experiența unui tur virtual 3D al castrului roman de la Porolissum.

VReau la muzeu (din Câmpulung) este un proiect al Muzeului Municipal Câmpulung și al Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, parte a Programului “Câmpulung – capitala scrisului românesc”, finanțat de Guvernul României și Primăria Municipiului Câmpulung.

Este a doua etapă itinerantă a expoziției noastre ”VReau la muzeu”, după ce în luna august ne-a fost gazdă Muzeul Județean Buzău. La Câmpulung, expoziția va fi accesibilă publicului în perioada octombrie-noiembrie 2021, a precizat Dr. Corina Bejinariu, managerul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.