noiembrie 29, 2022

IPJ Salaj- Deficit de personal de 12%. Sindicalistul salajean SNPPC, Bighe: "in general se fac eforturi pentru a il reduce"

In urma conferintei de presa organizate de catre comisarul sef Marius Mihaila, imputernicit sef IPJ, am primit datele care arata ca deficitul de personal la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj este de 12, 71%, iar numarul de functii de politisti ocupate este de 522.

rn

Victor Bighe, Presedintele Biroului Teritorial SJ SNPPC "Cred ca e in limitele nationale, si in general se fac eforturi pentru a il reduce"

rn

Referitor la aceste date, sindicalistul Victor Bighe, din partea Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), ne-a declarat: "Banuiesc ca datele sunt corecte, fiind calculate de cei de la SRU. Implica un volum mai mare de munca pentru angajati, dar cred ca acest procent este sub deficitul de personal pe tara. in 2016/2020 au avut loc plecari masive din sistem prin pensionare, fapt care a cauzat acest deficit. Cred ca e in limitele nationale, si in general se fac eforturi pentru a il reduce." Intr-adevar, deficitul de politisti salajeni este sub nivelul Politiei Romane (15%), deficit declarat de Ministerul de Interne, Marcel Vela in raspunsul dat unei interpelari adresate de catre un deputat liberal anul trecut in decembrie.

rn

Persoanele care au indeplinit toate conditiile pentru pensionare s-au cam pensionat".

rn

Intrebat fiind daca crede ca acest deficit va creste, Bighe din SNPPC, sindicat ce reprezinta 30% din politisti salajeni si 80% din cei la nivel national, ne-a mai spus "Nu, cred ca o perioada se ma mentine la acest nivel. Persoanele care au indeplinIt toate conditiile pentru pensionare s-au cam pensionat".

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *