Începând de marți, 2 iulie, timp de 30 de zile, Poliția Municipiului Zalău este condusă de subcomisarul Ionuț Mîrza.

Decizia a fost luată de șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj, Marius Stupar, după ce niciunul dintre candidații care au susținut concursul pentru comanda Poliției Municipiului nu au promovat. Numirea unui nou șef era necesară chiar dacă exista un interimar în funcție. Legislația prevede înlocuirea din funcție dacă un candidat care ocupă funcția pentru care s-a înscris la concurs nu este declarat admis în urma concursului. În această situație a fost Bogdan Oltean, numit interimar la Poliția Municipiului în luna aprilie a acestui an, dar care, recent, nu a promovat concursul pentru ocuparea funcției pline.

„Începând cu data de 2 iulie, la comanda Poliției Municipiului Zalău a fost împuternicit domnul subcomisar de poliție Mîrza Ioan Vasile”, a precizat Diana Bonțe, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj. 

Ioan-Vasile Mîrza a activat ca ofițer de poliție rutieră la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Sălaj. Anterior numirii sale la comanda Poliției Municipiului Zalău, Ionuț Mîrza a deținut, tot interimar, funcția de șef Birou Ordine Publică Zalău. Împuternicirea de acum este valabilă 30 de zile.

Cu o experiență de peste 14 ani în Poliția Română, din anul 2021 noul șef al Poliției Zalău face parte din corpul ofițerilor în urma promovării concursului.

Comisarul șef Bogdan Oltean s-a întors pe funcția de conducere a Biroului Rutier pe care o deține prin concurs.