Ionel Ciunt: ”Determinarea colegilor este ca PSD să fie pe primul loc la rezultate”

Organizarea politică pentru scrutinul electoral din 9 iunie, locale și europarlamentare, este în grafic la Partidul Social Democrat (PSD) Sălaj.

Marți, social-democrații membri ai Consiliului Politic Județean au avut o nouă întâlnire organizatorică lunară, în cadrul căreia au discutat detaliile legate de desfășurarea calendarului precampaniei și a campaniei electorale.

Ionel Ciunt, președintele organizației județene și primar al municipiului Zalău, a anunțat că au fost stabiliți aproape toți candidații pentru funcțiile de primar, consilieri locali, președinte de Consiliul Județean și lista consilierilor județeni.

Până la finalul acestei săptămâni, lista va fi definitivată, iar la începutul săptămânii viitoare vor fi anunțați toți candidații cu care PSD Sălaj își propune să ajungă pe prima treaptă a podiumului reprezentării sălăjenilor în administrația locală și județeană.

“Am avut o întâlnire cu membrii Consiliului Politic Județean al PSD, în cadrul căreia am analizat stadiul pregătirii campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare și pentru alegerile locale. Suntem în grafic cu tot ceea ce ne-am propus pentru această perioadă, urmând ca până la finalul acestei săptămâni să stabilim candidații pentru funcția de primar și în cele două – trei comune în care situația trebuie clarificată (comune cu populație preponderent maghiară). Lista completă cu candidații pentru aceste alegeri va fi anunțată la începutul săptămânii viitoare.

Am constatat o mare determinare din partea tuturor colegilor mei pentru a obține un rezultat care să ne plaseze pe prima treaptă a podiumului la competițiile electorale care urmează”, a precizat liderul PSD Sălaj, Ionel Ciunt.

Pentru localele din 9 iunie, comparativ cu localele din 2020, PSD Sălaj intră în competiție și cu câteva nume noi. Primarii în funcție se înscriu iar în cursa electorală, iar în comunele în care PSD nu deține în prezent funcțiile de primar, vor lupta electoral candidați competenți, serioși, care vor să crească calitatea vieții comunelor și orașelor pe care vor să le administreze.

Printre surprizele electorale, după ordonanța care permite aleșilor să schimbe partidul din partea căruia vor candida, se regăsește candidatura pe listele de consilieri PSD a viceprimarului comunei Băbeni, Traian Dosa, ales în septembrie 2020 pe lista PMP.

Acesta i se alătură social-democratei Mariana Dănilă – Mureșan pentru a schimba, după 25 de ani, administrația liberală a comunei. De precizat că, Mariana Dănilă – Mureșan a fost, în două rânduri electorale, la un pas mic de a câștiga Primăria Băbeni. La localele din 2016, diferența dintre social-democrată și liberalul Dorel Vancea a fost de două voturi, iar în 2020, de șase voturi.

În ambele runde, Traian Dosa a candidat și el pentru funcția de primar, obținând aproape 200 de voturi. Calculul matematic ar arăta că, în 9 iunie, Mariana Dănilă – Mureșan, votată și de susținătorii lui Traian Dosa, ar reuși să câștige detașat funcția de primar al comunei Băbeni.

About Author

One Reply to “Ionel Ciunt: ”Determinarea colegilor este ca PSD să fie pe primul loc la rezultate””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *