decembrie 5, 2022

Iohannis despre "golaneala PSD-ului" adoptarea unei motiuni de cenzura primul pas spre declansarea de anticipate

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti 10 decembrie 2019, la Palatul Cotroceni, ca este dreptul constitutional al PSD sa depuna o motiune de cenzura, nu inainte de a declara motiunea simpla depusa de PSD o golaneala. Insa, Iohannis avertizeaza ca daca Guvernul Orban este demis se va merge catre alegeri anticipate.

rn

"Este dreptul constitutional al grupului PSD sa depuna motiune de cenzura. Dar trebuie sa fim constienti ca acest guvern minoritar trebuie sa adopte legislatie care este necesara pentru români. Faptul ca PSD-ul vrea sa ameninte cu motiune de cenzura nu sperie pe nimeni. Daca printr-o angajare a raspunderii guvernul Orban pica, asta e primul pas spre anticipate, ca se vor realiza sau nu, vom vedea la momentul respectiv", a declarat Klaus Iohannis.

rn

Guvernul ar putea fi demis cu voturile PSD, UDMR si cu votul parlamentarilor minoritatilor nationale controlati de PSD. În total, PSD, UDMR si cei 7 deputati ai minoritatilor ar stânge 239 de voturi, fata de cele 233 de voturi necesare pentru adoptarea unei motiuni de cenzura.

rn

Daca guvernul este demis, presedintele poate face doua propuneri consecutive de premier care sa fie respinse de Parlament, dupa care pot fi declansate anticipatele.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *