Iohannis: Am acceptat propunerea de a fi nominalizat ca premier

Primarul Sibiului Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca a acceptat propunerea de a fi nominalizat pentru postul de premier din partea PNL-PSD-PC-UDMR si a grupului minoritatilor nationale. “Am avut o discutie foarte buna cu reprezentantii PNL-PSD-UDMR-PC si ai grupului minoritatilor nationale. Aceste formatiuni au hotarat sa-mi propuna o posibila nominalizare pentru functia de prim-ministru al Romaniei si am acceptat-o”, a spus Klaus Iohannis.
El a mentionat ca aceasta propunere s-a concretizat intr-o scrisoare trimisa presedintelui Basescu. Iohannis a precizat ca inclina spre un Guvern “putin mai mic” decat precedentul, dar nu a comentat cu privire la posibile nume intr-un eventual cabinet condus de el, declarandu-se adeptul unui Cabinet de tehnocrati.
Klaus Johannis a declarat ca nu a conditionat prelungirea mandatului sau dupa alegerile prezidentiale de acceptarea nominalizarii sale ca prim-ministru. Intrebat daca a discutat, la intalnirea pe care le-a avut cu PSD, PNL, UDMR, PC si cu grupul minoritatilor nationale despre prelungirea mandatului sau dupa alegerile din 22 noiembrie, el a raspuns: “Am discutat acesta chestiune insa, din ratiuni simple politice nu am facut din acest lucru o conditie”, a raspuns Klaus Johannis.
Chestionat daca a conditionat prezenta sa in fruntea unui viitor guvern de reintoarcerea la Primaria Sibiului, e a mentionat ca acest lucru a fost discutat cu liderii partidelor care il propun pentru functia de premier, dar ca acest lucru va fi lamurit ulterior. “Evident ca s-a discutat chestiunea pozitiei mele actuale. Nu am finalizat discutia, insa cred ca acest lucru poate fi lamurit daca voi fi nominalizat. Deoacamdata sunt candidatul unei majoritati parlamentare, nu sunt desemnat”, a subliniat primarul Sibiului.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *