decembrie 7, 2022

Ioana Chis, medaliata cu argint la Europene

In urma cu cateva zile, o delegatie a Clubului Sportiv “Long Dau” Simleu Silvaniei a participat la Campionatul European de arte martiale qwan ki do, din Germania, unde au obtinut rezultate exceptionale.
Este primul campionat european pentru copii si juniori, la care au participat 250 de sportivi din 10 tari. Salajenii au fost reprezentati de Ioana Chis, 12 ani, din Zalau. Tanara practica acest stil de arte martiale de la varsta de 6 ani si este membra legitimata a clubului sportiv “Long Dau” Simleu Silvaniei condus de instructorul Nicolae Popan. Deplasarea la campionatul european s-a desfasurat in Saptamana Mare, pentru ca de Inviere, echipa sa sarbatoreasca atingerea unui rezultat nesperat: argint la europene, la ambele probe desfasurate. Vicecampioana europeana Ioana Chis este o eleva eminenta a scolii “Gheorghe Lazar”. Pregatirea pentru aceste campionate, nationale si europene nu a fost una usoara. Dedicatia instructorilor Nicolae Popan si Horea Neimet prezenti in sala de antrenament din Zalau si din Simleu Silvaniei, la stagiile de pregatire, la demonstratii, la instruiri, au dus succesele acestui club peste asteptari. Castigarea a patru trofee in doar o saptamana incununeaza munca depusa de-a lungul pregatirilor si dezvoltarea armonioasa atat in domeniul finetei si preciziei, necesare la proba tehnica, cat si a darzeniei si fortei, necesare la proba de lupta. Ioana Chis a facut echipa la europene cu o fetita cu care nu s-a antrenat inainte de campionat, insa acest obstacol nu a impiedicat-o sa urce pe podium, dispunand de victorii repetate cu echipe din Franta, Germania, Italia, Elvetia, Austria.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *