ianuarie 29, 2023

Ioan Oros-Podişan – „Fantomele nopţii”

O nouă carte vede lumina tiparului la Editura „Caiete Silvane”, Colecția Memoria, 2021 – „Fantomele nopţii”, semnată de Ioan Oros-Podişan.

“Toate animalele şi păsările de pradă reprezintă un potenţial pericol pentru speciile preferate, doar că acestea ucid pentru a-şi asigura supravieţuirea, rareori pentru supremaţia în grup sau când se simt în pericol. Numai unii oameni fac notă discordantă cu legităţile care guvernează viaţa: ucid şi din ură, gelozie, răzbunare, interese materiale, teribilism, suprimarea unor martori periculoşi, datorită stării de ebrietate… şi motivaţiile ar putea continua. Asta în condiţiile în care omul este dotat cu raţiune superioară, inteligenţă.

Cartea Fantomele nopţii aduce în prim-planul povestirilor astfel de specimene umane, care sub protecţia întunericului – în speranţa că le asigură anonimatul – comit cele mai odioase crime, violuri sau jafuri. În faţa acţiunilor violente ale infractorilor, de regulă victimele sunt fără apărare. Această particularitate conferă un grad de periculozitate sporit criminalităţii nocturne.

Poliţia judiciară şi preţioşii săi colaboratori, specialiştii criminalişti, sunt cei chemaţi să lupte cu acest flagel social periculos, să identifice autorii faptelor şi să restabilească ordinea în cetate. O fac cu dăruire şi profesionalism, ca de fiecare dată”, spune autorul.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut