noiembrie 27, 2022

Ioan Morar, după ce FC Zalău a fost dezafiliată de la FRF: “Am fost nevoit să trimit cerere de dezafiliere”

Deşi avea planuri măreţe în noul sezon în care îşi propunea promovarea în Liga a II-a, FC Zalău a rămas fără finanţare de la autorităţile locale. Preşedintele Ioan Morar a sperat până în ceasul al 12-lea că situaţia se va rezolva, astfel că luna trecută a înscris echipa în campionat. În aceste condiţii, FC Zalău a fost repartizată în Seria a V-a, alături de încă 14  echipe, printre care şi Univeristatea Cluj, însă după doar o zi de la stabilirea seriilor din Liga a III-a, preşedintele a fost nevoit să trimită cererea de dezafiliere la FRF. “Eu mi-am făcut datoria şi am înscris echipa în campionat, fiindcă am sperat că lucrurile se vor îndrepta şi un oraş nu va fi lăsat fără o echipă de fotbal în Liga a III-a. Din păcate am fost nevoit să trimit cererea de dezafiliere fiindcă aşa era normal să anunţ Federaţia înainte de stabilirea ţintarului în noul campionat”, a spus extrem de supărat preşedintele Ioan Morar.

Săptămâna trecută, Comitetul de Urgenţă de la FRF s-a reunit şi a dispus dezafilierea clubului FC Zalău. Tot într-o situaţie asemănătoare a fost şi Unirea Jucu, formaţie care s-a înscris în campionat, dar între timp a fost nevoit să se retragă şi a fost dezafiliată. “În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă, compus din Răzvan Burleanu – preşedinte FRF, Gino Iorgulescu – prim-vicepreşedinte FRF, şi Octavian Goga – vicepreşedinte FRF, cu unanimitate de voturi: constată în temeiul art. 18 alin.2 din ROAF, retragerea cluburilor CS Unirea Jucu şi FC Zalău din competiţia Liga 3, ediţia 2017 – 2018, şi pe cale de consecinţă dispune dezafilierea provizorie a acestor cluburi. Ca urmare a cererilor de retragere formulate de cluburile CS Unirea Jucu şi FC Zalău, aprobă modificarea componenţei nominale a seriilor Ligii 3, ediţia 2017 – 2018, conform referatului managerului Departamentului de Competiţii FRF”, se arată în comunicatul de pe site-ul FRF.

În aceste condiţii, clubul care a activat timp de 9 ani în Liga a III-a a devenit istorie, iar de săptămâna trecută a dispărut şi de pe harta fotbalului românesc. Totodată FC Zalău nu va mai avea reprezentată nici în campionatul de juniori republicani, după ce clubul a fost dezafiliat. Ca urmare a retragerii din campionat a cluburilor FC Zalău şi Unirea Jucu, componenţa Seriei a V-a fost modificată şi au fost repartizate în această serie Viitorul Ghimbav şi Unirea Alba Iulia. Campionatul din Liga a III-a va începe chiar la final de săptămână, în prima etapă urmând a avea loc derby-ul dintre “U” Cluj şi CFR II Cluj.

Iată noua componenţă a Seriei a V-a:

AS FC Universitatea Cluj (CJ), AFC Unirea Tăşnad (SM), FC Avrig (SB), ACS Viitorul Ghimbav (BV), AFC Metalurgistul Cugir 1939 (AB), CS Sănătatea Servicii Publice Cluj (CJ), ACS Fotbal Comuna Recea (MM), ACS Industria Galda (AB), CSM Avântul Reghin (MS), ACS Performanţa Ighiu (AB), CS Gaz Metan Mediaş 2 (SB), FC Unirea Dej (CJ), CS Iernut (MS), FC Unirea 1924 Alba Iulia (AB) şi CFR 1907 Cluj SA 2 (CJ)

FC Zalău trebuia să înceapă noul sezon cu un meci din Cupa României, competiţie pe care în ultimii ani, gruparea de sub Meseş a neglijat-o. În ediţia 2017 – 2018, “alb-albaştrii”  aveau să intre direct în faza a II-a, acolo unde urmau să se duelez cu Sănătatea Cluj. Cum FC Zalău a s-a retras din toate competiţiile organizate de FRF şi a fost dezafiliată, nici meciul din Cupa României nu va mai avea loc, astfel că Sănătatea Cluj a ajuns în faza a III-a după ce a câştigat la “masa verde”. Alte două echipe care în sezonul trecut au evoluat în Seria a V-a din Liga a III-a au fost dezafiliate, este vorba de Unirea Jucu şi Viitorul Ulmeni. Şi aceste două formaţii urmau să evolueze în faza a II-a a Cupei României, dar adversarii cu care urmau să joace se vor califica mai departe la “masa verde”. Este vorba de Universitatea Cluj şi Performanţa Ighiu. Să mai spunem că Progresul Şomcuta Mare, cu care Rapid Jibou s-a duelat în prima fază va întâlni în turul următor pe Fotbal Comuna Recea.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *