decembrie 9, 2022

Ioan Abrudan: Primari repetenti sa numeasca directori de scoli?!

Elevii salajeni au probleme cu invatatul si cu… lipsa parintilor
Un studiu facut recent in scolile salajene de catre Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) evidentiaza faptul ca multi dintre elevii din ciclul primar au reale dificultati de invatare, atentie si concentrare. Potrivit informatiilor primite, ieri, de la directorul CJRAE Salaj, Anca Ardelean, prezenta la conferinta saptamanala de presa de la Inspectoratul Scolar, acelasi studiu mai indica drept problema frecventa la elevii salajeni, incepand cu ciclul gimnazial, plecarea parintilor la munca in strainatate, cu toate implicatiile ce decurg de aici. La liceu se manifesta, in plus, si lipsa unei motivatii scolare adecvate si absenteismul exacerbat. CJRAE, care are in subordine Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica, consilierii scolari, logopezii si centrele de educatie incluziva (fostele scoli speciale), pregateste – a precizat Anca Ardelean – proiecte pentru diminuarea acestor dificultati. Un prim astfel de proiect va avea loc saptamana viitoare (in zilele de 8 si 9 aprilie), cand in liceele din Zalau vor avea loc actiuni pe tema prevenirii traficului de fiinte umane.
Tot in conferinta de presa de ieri, inspectorul scolar general Ioan Abrudan a facut si cateva aprecieri referitoare la procesul de descentralizare (exprimate, de altfel, si in ultimul numar al “Tribunei invatamantului”). In contextul vestilor potrivit carora primarii vor avea puterea de a numi directorii de scoli, seful ISJ a declarat, astfel, ca nu poate fi de acord cu asa ceva, invocand ca un prim argument in acest sens faptul ca “multi primari au foi matricole dezastruoase, cu clase repetate in ciclul primar sau gimnazial. Nu pot fi de acord ca astfel de persoane sa decida cine sa fie director de scoala”. Abrudan a subliniat ca descentralizarea este un lucru necesar, dar ca nu trebuie facut in pripa.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *