Investitorii sălăjeni au curaj: Proiecte de peste 40 de milioane de euro în 2023

Economia se mișcă în Sălaj, lucru dovedit de statistici. În 2023, au fost autorizate de către Consiliul Județean, prin Direcția Arhitect Șef, investiții în valoare de 41,5 milioane de euro.

Termenul mediu de emitere a autorizațiilor de construire a fost de 9,71 zile calendaristice, în condițiile în care legea prevede ca aceste acte să fie eliberate în maximum 30 de zile de la data depunerii documentației complete.

“Prin reducerea termenelor de soluționare a documentațiilor de urbanism, ne propunem nu doar să oferim cetățenilor și investitorilor servicii publice rapide și eficiente, ci și să sprijinim proiectele care aduc plusvaloare comunităților noastre. Mă bucur că de la an la an reușim să scurtăm timpul necesar eliberării acestor documente, creând, astfel, un cadru favorabil pentru investiții și contribuind la creșterea economică a județului”, spune Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Tot anul trecut, instituția a eliberat 354 de avize ale structurii de specialitate în vederea emiterii de către primăriile din județ a certificatelor de urbanism, timpul mediu de emitere fiind de patru zile calendaristice.

De asemenea, au fost eliberate 171 de avize care au stat la baza emiterii de către primării a autorizațiilor de construire, cu un timp mediu de 5,8 zile calendaristice.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *