Investitori clujeni în Sălaj

O întâlnire care a adus la aceeași masă investitori clujeni din o serie de domenii de activitate și reprezentanți ai administrației sălăjene a avut loc luni, 20 iunie, la Consiliul Județean. Discuțiile s-au axat asupra perspectivelor de a atrage noi investitori în Sălaj, dar și asupra avantajelor pe care le putem oferi.

Reprezentanți ai mediului de afaceri din Cluj, ai Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și specialiști de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” s-au întâlnit cu conducerea Consiliului Județean Sălaj – președintele Dinu Iancu-Sălăjanu, vicepreședinții Cristian-Claudiu Bîrsan și Szilágyi Róbert-István, administratorul public, Marian-Paul Maghiu, și secretarul general al județului, Cosmin-Radu Vlaicu. La întâlnire au mai luat parte viceprimarul municipiului Zalău, Teodor Bălăjel, primarii orașelor Șimleu Silvaniei – Cristian Lazăr, Jibou – Dan Ghiurco și Cehu Silvaniei – Ervin Bálint, managerul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Țara Silvaniei”, Daniel Stejeran, și reprezentanți ai Direcției Investiții și Programe Publice din cadrul Consiliului Județean Sălaj.

Delegația întreprinzătorilor a fost formată din reprezentanți ai unor companii din industria de software, digital marketing, industria mobilei, tehnologie și inginerie. Discuțiile s-au concentrat asupra avantajelor competitive și a perspectivelor de dezvoltare de noi investiții în județul Sălaj.

“Ne dorim să schimbăm paradigma în județul nostru, întrucât de-a lungul timpului ne-am dovedit a fi un furnizor de resursă umană pentru județul Cluj și pentru străinătate. Avem sălăjeni care lucrează peste tot în lume și care ar vrea să se întoarcă acasă și să contribuie la dezvoltarea comunității lor. Este datoria noastră, a administrației publice locale, atât să îi motivăm pe cât mai mulți să revină pe meleagurile natale, cât și să creăm un cadru atractiv pentru investitorii de succes. Pentru a avea sorți de izbândă, ne trebuie o infrastructură rutieră bine dezvoltată, ne trebuie investiții în infrastructura de sănătate, educațională și turistică, precum și să îmbunătățim calitatea vieții cetățenilor. Am făcut și continuăm să facem pași importanți pentru atingerea acestor obiective, iar proiecte precum amenajarea parcului industrial, construcția unui nou Bloc Operator, înființarea Centrului Oncologic, reabilitarea și modernizarea drumurilor județene creează premise pentru dezvoltarea durabilă a Țării Silvaniei”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *