Investițiile în infrastructura școlară continuă la Zalău

Peste 9 milioane de lei au fost aprobați prin Bugetul local pe anul 2022 de consilierii locali ai Municipiului Zalău pentru investiții în infrastructura școlară.

Printre cele mai așteptate investiții sunt cele la Corpul A al clădirii Colegiului Național ”Silvania”, clădire monument istoric.

Potrivit unei informări emise de administrația locală, pe lista de investiții au fost cuprinse lucrările de înlocuire a ferestrelor la principalul corp de clădire al celei mai bine-cotate unități de învățământ din județ, care va fi supusă și unor reparații capitale.

O altă investiție importantă este înlocuirea întregii instalații de încălzire a Grădiniței ”Căsuța cu Povești”, dar și proiectul de reabilitare, modernizare, dezvoltare și echipare a Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazul”.

”Pornind de la ideea că lumea poate fi schimbată prin educație și pentru a asigura un cadru propice dezvoltării tinerei generații, pe lista de investiții din acest an propusă de Primăria Municipiului Zalău se află o serie de proiecte de reabilitare și modernizare a mai multor unități de invățământ deoarece administrația investește în infrastructura educațională”, se arată în ionformarea municipalității.

Lista investițiilor cuprinde proiectul de modernizare în vederea creşterii eficienţei energetice a Liceului cu Program Sportiv ”Avram lancu”, continuarea lucrărilor de reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare a Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 5, la Grădinița Voinicel – reabilitare instalaţie electrică la parter, reparații la tabloul electric al corpului A al Liceul Tehnologic Mihai Viteazul-reparaţii tablou electric corp A, lucrări de captare a apei pluviale la subsolul Corpului B al Liceului Pedagogic, înlocuirea ușii de intrare la Grădinița Nr. 7, reparații la instalația termică a Grădiniței ”Pinochio”, lucrări pentru obținerea autorizației ISU la Colegiul Tehnic ”API, actualizarea documentației tehnico-economice pentru modernizarea cantinei și întocmirea documentaţie tehnico-economică, faza PT şi asistenţă tehnică din partea proiectantului, pentru proiectul ”Creşterea eficienţei energetice a Liceului Pedagogic ”Gheorghe Şincai” – internat şi sala de sport”.

Tot pe lista de investiții este cuprinsă și achiziția de tablete școlare, dar și modernizarea grupului social și dotarea cu mașină de spălat vase a Creșei ”Voinicel”.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *