Reprezentantii administratiei locale din Sarmasag fac demersuri pentru reabilitarea terenului de fotbal. Banii necesari, 200 milioane lei vechi, vor fi alocati prin Agentia Nationala de Dezvoltare a Zonelor Miniere (ANDZM). „Avand in vedere ca in comuna sunt multi tineri dornici sa practice acest sport, precum si faptul ca am avea sponsori se intentioneaza reinfiintarea echipei locale de fotbal”, primarul de Sarmasag, Dombi Attila.
Din aceeasi sursa de finantare, ANDZM, se vor moderniza, prin asfaltare, aproape 5 km de strazi. La suma castigata prin proiect, 13,6 mld lei vechi, comunitatea va avea de completat 10%.
Edilii Sarmasagului pregatesc documentatiile necesare pentru un proiect integrat in cadrul Fondului European Agricol de Dezvoltare Rurala, masura 322. Suma vizata este de 2,5 milioane Euro, din care se preconizeaza: realizarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare in Lompirt si Ilisua, reabilitarea Caminului Cultural din Sarmasag, precum si a Gradinitei cu program prelungit din centrul de comuna.