Investiții de peste 130 de milioane de lei în Sălaj, în anul 2021

Anul 2021 a fost unul cu investiții record în Sălaj, anunță reprezentanții Consiliului Județean. Administrația sălăjeană a cheltuit, în acest an, peste 130 milioane de lei pentru investițiile implementate în județ, ceea ce reprezintă 83% din estimările inițiale. Aceasta este cea mai mare sumă investită în decursul unui an de către administrația județeană.

“Deși am traversat un an dificil din cauza pandemiei de coronavirus, cu multe provocări și situații neprevăzute, 2021 s-a dovedit a fi extrem de rodnic în ceea ce privește investițiile derulate de Consiliul Județean Sălaj. O demonstrează rezultatele execuției bugetare, cele mai bune, de altfel, din istoria instituției noastre. Valoarea investițiilor realizate în acest an a atins un nivel record în județul Sălaj, depășind 130 milioane de lei. Vorbim despre o sumă dublă față de anul trecut, de cinci ori mai mare decât în 2019 și de 11 ori peste nivelul din 2018. Situația nu poate decât să ne bucure și confirmă eforturile susținute pe care întreaga echipă din Consiliul Județean le face zi de zi în serviciul tuturor cetățenilor, pentru a asigura dezvoltarea economică și socială durabilă a Sălajului. Mi-aș fi dorit o execuție și mai bună a bugetului de dezvoltare, însă trebuie să ținem cont de criza provocată de explozia prețurilor la materialele de construcții, care a blocat șantierele în lunile de vară. Ne propunem să recuperăm timpul pierdut, astfel încât să finalizăm cât mai repede investiții mult așteptate și menite să îmbunătățească semnificativ calitatea vieții sălăjenilor”, spune Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Cea mai mare parte a sumei -89 milioane de lei- a fost investită în infrastructura rutieră, printre obiectivele finanțate numărându-se reabilitarea şi modernizarea DJ108D: Crişeni (DN1H) – Cehu Silvaniei -(DJ196), DJ 191C: Nuşfalău – Crasna – Zalău – Creaca, DJ108A: limită județ Cluj-Bogdana, DJ110: Măerişte – Doh – Dumuslău – Carastelec, DJ 191D: Valcău de Jos – Fizeș – Sîg – Tusa – limită județ Cluj, DJ 108D: Cehu Silvaniei – limită județ Maramureș și DJ 109 R: DN 1G (Chendrea) – Gălpîia – Romita (DJ 108A).

Un alt domeniu unde s-au alocat sume importante a fost sănătatea, investițiile în reabilitarea infrastructurii și dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație a Spitalului Județean de Urgență Zalău totalizând 29 milioane de lei. Intră aici proiectul privind extinderea, modernizarea şi dotarea UPU – SMURD, dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului integrat de specialitate, amenajarea parcării din fața Spitalului Județean sau dotarea unității medicale cu echipamente necesare pentru tratarea pacienților cu Covid-19.

2 thoughts on “Investiții de peste 130 de milioane de lei în Sălaj, în anul 2021

  1. A uitat sa menționeze “investiția” făcută la emisiunea X Factor! Banii ptr finala concursului or fi din fonduri proprii , ori din banii Consiliului Județean ? Întreb …nu dau cu parul!

  2. Tare bun ar fi un autobuz microbuz ce o fi de la Halmășd limită de județ cu Bihor Zalău s-ar crea o oportunitate pentru satele care sunt pe rută să se angajeze la Zalău eu fac naveta cu mașina la tenaris că nu este navetă e o idee

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut