Investitii de 850.000 dolari la Rominserv Valves IAIFO

Rominserv Valves Iaifo Zalau, companie membra a grupului Rompetrol, a reinceput productia de armaturi industriale, iar angajatii afectati de restrangerea temporara a activitatii si-au reluat programul in regim normal, potrivit unui comunicat de presa.
Compania a precizat ca va continua programul de reducere a costurilor de productie de armaturi industriale, pentru a spori competitivitatea produselor realizate, pe piata interna si externa. Pentru acest an, firma si-a propus sa faca investitii totale de 850.000 dolari, din care 350.000 dolari reprezinta investitii de mediu.
“Adoptarea unor masuri precum consolidarea parteneriatelor cu companiile din domeniul petrolier, petrochimic si energetic, dezvoltarea canalelor de distributie si a gamei de robineti industriali oferiti ne-au permis repornirea activitatii de productie. In perioada urmatoare, compania va livra catre clienti interni si externi armaturi industriale in valoare totala de 1,3 milioane dolari, fata de un nivel de aproximativ un milion dolari in primele trei luni ale acestui an”, a spus David Ioan, director al Rominserv Valves, punct de lucru al Rominserv.
De asemenea, compania va continua dezvoltarea unor servicii adiacente, de reparatii de armaturi la sediul clientului, dar si de diversificare a gamei de produse prin extinderea tipurilor de robineti realizati, de dimensiuni mai mari si cu utilizare in medii cu presiune crescuta.
In martie, compania a suspendat activitatea de productie, pe fondul crizei economice si a scaderii volumului de comenzi la jumatate, aproximativ 80% din personal fiind afectat de aceasta decizie.
In aceasta perioada, Rominserv Valves a livrat produse din stoc, iar contractele cu clientii s-au derulat in conformitate cu programele si termenele de livrare stabilite anterior, potrivit companiei. Rominserv Valves a inregistrat anul trecut vanzari de aproximativ 22,4 milioane dolari, din care peste jumatate (12,5 milioane dolari) din robineti, in crestere cu 17% fata de nivelul din 2007.
Valoarea totala a investitiilor realizate in perioada 2004-2008 se ridica la 4,2 milioane dolari, din care 1,2 milioane dolari au fost alocate pentru realizarea investitiilor de mediu. Rominserv, contractorul general al Grupului Rompetrol, a preluat in noiembrie 2004 activele platformei industriale Iaifo Zalau, aflata in proces de lichidare. In prezent, in cadrul punctului de lucru din Zalau sunt produse si statiile mobile de distributie de carburanti, pana in prezent fiind realizate 171 de statii Rompetrol Expres si 70 de statii interne.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *