Investiție importantă la Șimleu Silvaniei. O mare companie începe angajările

O investiție importantă, care va genera noi locuri de muncă, urmează să fie implementată la Șimleu Silvaniei. Grupul francez Rossmann deschide o fabrică în orașul de sub Măgură, unde vor fi produse ambalaje din carton. Zilele următoare va demara procesul de recrutare a viitorilor angajați, iar producția propriu-zisă va începe în aprilie.

.”Pe lângă proiectele publice pe care le-am pregătit și care sunt în faze diferite de implementare, proiectare, licitație execuție, trebuie să ne preocupe și investițiile private. De la începutul mandatului am subliniat că vreau să fim o administrație prietenoasă și orice investitor local, național, european, este bine primit în Șimleu Silvaniei.

Mă bucur că în următoarele luni orașul nostru va fi unul dintre cei mai importanți producători de ambalaje din țară și nu doar.

Grupul francez de societăți ROSSMANN, înființat în 1888, deci peste 130 de ani experiență în producția de ambalaje, va deschide o fabrică în Șimleu Silvaniei. Locația e pe amplasamentul fostelor fabrici ARA, acum deținute de o societate locală.

Aici va fi singurul loc unde vor produce un tip de carton de ultimă generație – HoneyComp, cu o rezistență mare la compresiune. Noile norme europene interzic utilizarea polistirenului ca ambalaj, așa încât va fi înlocuit cu tipul acesta de carton, prin urmare va fi un volum uriaș de muncă.

Urmează să mai sosească un utilaj, urmând ca o echipă să se ocupe de asamblare, punere în funcțiune și instructaj. După finalizare, în aprilie – mai va începe producția.

Începând din această săptămână vor începe și recrutările de personal și mă bucur că se deschide această oportunitate pentru unii șimleuani care doresc să se angajeze.

Mulțumim managerului de proiect Sebastian Bărnuțiu pentru buna colaborare și disponibilitate!”, spune primarul orașului Șimleu Silvaniei, Cristian Mihai Lazăr.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *