octombrie 4, 2022

Investiție de aproape 5 milioane de euro la Șimleu Silvaniei, pentru „Complexul multifuncțional Măgura”

Bibliotecă, muzeu, grădină, teren de minigolf și amfiteatru în zona fostului Spital de Boli Infecțioase

În urma unui concurs de proiecte, administrația locală șimleuană a obținut fondurile necesare pentru a realizarea „Complexului multifuncțional Măgura” .

Contractul de finanțare din bani europeni a fost semnat săptămâna trecută. Proiectul intitulat „Complex multifuncțional Măgura” are o valoare de 23.778.253 lei (aproximativ 4,9 milioane de euro), iar perioada de implementare este de trei ani.

Clădirea în care a funcționat cu ani în urmă Centrul de Cercetări și Asistență Medicală (C.C.A.M.) va fi modernizată și reabilitată, aici urmând a fi amenajate o bibliotecă și un muzeu. Clădirea fostului Spital de Boli Infecțioase de pe strada Martonffy Stephanus va fi transformată într-un centru cultural recreativ.

În cadrul bibliotecii, vor fi înființate servicii moderne, grație unor echipamente performante. Vor exista spații pentru recondiționarea și dezinfecțiea cărților, săli de lectură pentru adulți și copii, săli pentru cărți audio și săli multifuncționale, toate dotate cu mobilier și aparatură modernă.

Interiorul curții va fi amenajat astfel încât cei care doresc să citească în aer liber să o poată face într-un mod plăcut, spun reprezentanții administrației locale.

Muzeul va funcționa la etajul superior al viitoarei biblioteci. Acesta va avea o sală de expoziție istorică și etnografică a orașului, dând astfel posibilitatea vizitatorilor să afle mai multe despre obiceiurile și istoria locului.

În centru cultural recreativ se vor putea desfășura activități educaționale pentru persoanele de orice vârstă. Vor exita săli care vor găzdui ateliere de pictură, modelism, șah, vizionare filme și expoziții pentru promovarea creațiilor artistice.

În apropierea centrului va fi amenajată o grădină, prin transformarea terenului degradat și neutilizat din vecinătatea clădirii într-o zonă verde, destinată relaxării. Vor exista locuri de joacă, zone de odihnă, un amfiteatru, un turn de observație, o terasă panoramică și un foișor, iar pentru iubitorii sportului se va amenaja un teren de minigolf, vor fi amplasate mese de șah și aparate pentru exerciții fizice.

Șimleuanii, dar și ceilalți vizitatori ai orașului de sub Măgură se vor putea bucura de toate aceste facilități în mod gratuit.

2 thoughts on “Investiție de aproape 5 milioane de euro la Șimleu Silvaniei, pentru „Complexul multifuncțional Măgura”

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.