Investiție de 40 de milioane de euro la Sărmășag

1
922

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică de pe piața locală, investește la Sărmășag peste 40 de milioane de euro pentru a construi un parc fotovoltaic. Proiectul va însemna locuri de muncă pentru oamenii din zonă și o producție anuală de energie verde suficientă pentru circa 40 de mii de gospodării.

Parcul solar ar urma să fie pus în funcțiune în primul trimestru al acestui an.

Proiectul a fost achiziționat la stadiul de “brownfield” de la o echipă de dezvoltatori cu experiență în domeniul parcurilor de energie verde. Prin acest proiect, Restart își propune să creeze 100 de locuri de muncă temporare, pe perioada construcției, și 15 permanente, pe perioada de operare.

Parcul de la Sărmășag va avea o producție anuală de energie de 55 milioane KWh. Prin punerea în funcțiune a acestuia se va evita eliberarea în atmosferă a 1,23 milioane de tone CO2 pe perioada de operare de 25 ani.

“Ne bucurăm că am reușit să avansăm în dezvoltarea unui activ regenerabil important, care  produce energie curată, verde. Construcția este estimată să înceapă in primăvara anului acesta și sperăm că primii KWh verzi produși de soare să fie introduși în rețea cel târziu în primul trimestru din 2022. În perioada următoare, Restart Energy se va concentra pe producerea sustenabilă a energiei electrice active prin utilizarea energiei solare”, spune Armand Domuța, CEO și fondator al Restart Energy, citat de financialintelligence.ro.

1 COMENTARIU

  1. Construcția va începe în primăvara acestui an, iar primii kwh verzi vor fi introduși în rețea cel târziu în primul trimestru din 2022. Măi …să fie ! Asta da performanta în construcții energetice.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.