E vremea inginerilor
Zi de referinta, vineri, 29 mai 2009. Prima promotie de ingineri de la doua facultati: CONSTRUCTII DE MASINI si STIINTA SI INGINERIA MATERIALELOR – din cadrul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca – Filiala Zalau, a avut intalnire in cadrul Cursului Festiv de Absolvire, in sala „Avram iancu” a Primariei Municipiului Zalau. Impreuna cu studentii absolventi au tinut sa fie prezenti membrii familiilor acestora – parinti, soti-sotii, copii si alti invitati, care au asigurat un cadru de sarbatoare. Nu au lipsit nici reprezentantii autoritatilor judetene si locale: Tiberiu Marc – presedintele Consiliului Judetean Salaj, Radu Capilnasiu – primarul Zalaului, Dana Cota – viceprimar, reprezentanti ai conducerii institutiei de invatamant superior clujene si a celor doua facultati cu extensie in municipiul nostru, cadre didactice universitare, directori si profesoiri de la liceele locale, reprezentantii presei si multi alti invitati.
Un moment aparta a fost atunci cand absolventii, intr-o tinuta academica, au intrat in frumoasa sala in acordurile imnului Gaudeamus Igitur, interporetat impreuna cu Orchestra „Honoris” a Academiei de Muzica din Cluj-Napoca.
Oficiul de”gazda” a fost asigurat cu multa naturalete, umor, dar si de seriozitate de prof. dr. ing. Ioan Vuscan, cel care are merite incontestabile in organizarea, desfasurarea si dezvoltarea invatamantului universitar-tehnic in Zalau, care a salutat prezenta oficialitatilor, a colectivului cadrelor universitare, a colaboratorilor si a invitatilor. Au urmat, apoi, la microfon, domnii Tiberiu Marc si Radu Capilnasiu, care ai adresat cuvinte alese atat cadrelor didactice clujene, cat si proaspetilor absolventi, cu increderea ca urmatoarea intalnire va avea loc in unitatile economice de pe platformele industriale din judet. Au mai vorbit domnii prof. dr. ing. Petru Berce – decanul Facultatii de Constructii de Masini, prof. dr. ing. Valer Micle – prodecanul Facultatii de Stiinta si Ingineria Materialelor – domniile lor evidentiind efortul cadrelor didactice de a asigura un inalt nivel calitativ invatamantului din Zalau, precum si sarguinta studentilor, unii dintre ei aflati la a doua tinerete, de a-si insusi cunostintele necesare unui bun inginer, dar si indemnul ca acestia sa-si continue prefectionarea profesionala.
Din partea absolventilor au luat cuvantul Sanda Grasoi (TCM) si Adrian Vasile Cret (IM).
Un alt moment emotionant si presarat cu aplauze indelungi a fost atunci cand a fost strigat „catalogul” absolventilor carora li s-au inmanat diplomele de absolvire, dar emotiile i-au coplesit atunci cand cei dragi care ii asteptau in sala i-au felicitat si le-au umplut bratele cu superbe buchete de flori.
A fost o zi superba de inceput de vara pentru prima generatie de ingineri care au absolvit studiile acasa, la Zalau.
Asa cum remarca si domnul Ioan Vuscan si ceilalti vorbitori, acest inceput are mari perspective pentru viitor, baza materiala si didactica beneficiind de intregul sprijin financiar si material din partea Universitatii Tehnice aflata intr-o foarte buna colaborare cu institutiile localesi judetene.