noiembrie 29, 2022

Inundatii si calamitati simulate in Simleu Silvaniei

Inspectia de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Porolissum” al judetului Salaj a organizat si desfasurat in 24 martie 2009 un exercitiu de alarmare publica pe raza localitatii Simleu Silvaniei.
Exercitiul a fost unul de cooperare, astfel ca la simulare au luat parte forte ale I.S.U. Salaj, ale Politiei Municipale, Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, ale Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta, precum si personal din cadrul Crucii Rosii, Serviciului de Ambulanta, Spitalului Orasenesc Simleu Silvaniei si a S.C. Amarad S.R.L. (pentru simularile ce au implicat scapari de gaze).
Simularea a avut ca obiectiv antrenarea personalului amintit mai sus, pe timpul calamitatilor, precum si a interventiei pentru limitarea si inlaturarea urmarilor provocate de inundatii. Exercitiul s-a desfasurat pe patru puncte. Astfel, in prima faza, s-au simulat inundatii la Scoala Generala nr.1 “Silvania”, unde au fost implicate doua clase ce au fost evacuate. S-a simulat ranirea a doi elevi ce au fost preluati de catre Serviciul de Ambulanta, cu sprijinul Crucii Rosii. A mai fost simulata apoi inundarea a 60 de case de locuit si subsoluri de blocuri din cartierul Bradet.
Exercitiul s-a inchieiat cu interventia fortelor pentru consolidarea malului stang al raului Crasna.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *