februarie 5, 2023

Întrebările pentru interviurile directorilor de școli sunt gata

Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a publicat lista cu întrebările care vor fi adresate candidaților pentru funcțiile de directori și directori adjuncți din școlile sălăjene.

Întrebările sau ”situațiile problemă” așa cum au fost denumite oficial au fost întocmite de Comisia de organizare a concursului a cărui președinte este Vasile Bulgărean, inspectorul școlar general.

Lista cuprinde 42 de întrebări/ situații speciale care ar necesita o soluționare promptă și profesionistă din partea unui bun manager. Vă dăm și câteva exemple: ”Precizați în ordine ierarhică trei situații problemă existente la nivelul unității de învățământ pentru care candidați. Pentru fiecare caz în parte, oferiți cel puțin o soluție de remediere”; ”Deși majoritatea programelor școlare sunt în vigoare de ceva vreme, există cadre didactice debutante și nu numai, care nu cunosc specificul și conținutul acestora. Propuneți cel puțin două modalități de promovare a unei lecturi conștiente și active a programelor școlare”; ”La nivelul unității de învățământ a fost depusă o sesizare din partea unui părinte, care invocă existența unei abateri disciplinare efectuate de către un cadru didactic. Ce măsuri întreprindeți pentru soluționarea sesizării?”; ”Grădinița pentru a cărei funcție de conducere candidați are ca prioritate o mai bună monitorizare a dezvoltării copiilor și a evoluției înregistrată de aceștia pe parcursul unui an. Ce măsuri concrete ați întreprinde în acest sens și cum pot fi implicați părinții?”, sunt câteva dintre întrebările pentru care candidații trebuie să caute și să ofere răspunsuri în fața comisiei de evaluare.

Lista completă cu întrebările poate fi consultată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Sălaj. AICI

Interviurile pentru candidați vor avea loc pe parcursul acestei luni și luna viitoare.

Vă reamintim doar 100 de candidați din cei 126 înscriși la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de directori și directori adjuncți ai unităților de învățământ cu personalitate juridică din județul Sălaj au reușit să promoveze proba scrisă.

Acest concurs a debutat în data de 14 septembrie. În data de 15 octombrie a avut loc proba scrisă, la Colegiul Național ”Silvania” Zalău, iar pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie sunt prevăzute interviurile, la nivelul fiecărei școli.

Deciziile de numire vor fi emise în perioada 20-22 decembrie, iar din 10 ianuarie, prima zi de școală din semestrul al doilea, noii directori și directori adjuncți își vor lua mandatele în primire.

Potrivit metodologiei de organizare și desfășurare a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere a unităților de învățământ, directorul sau directorul adjunct al unității de învățământ numit în funcție ca urmare a promovării concursului va avea un mandat de 4 ani. Acesta va putea fi eliberat din funcție la propunerea motivată a consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar Județean, la propunerea motivată a două treimi dintre membrii consiliului de administrație al unității de învățământ sau la propunerea consiliului profesoral, cu votul a două treimi dintre membri.

1 thought on “Întrebările pentru interviurile directorilor de școli sunt gata

  1. Nu-i nevoie de 42 de întrebări, se pierde timp prețios din educație. Una singură: „Sunteți membru PNL sau PSD?” – Da – Reușit!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut