Intră a treia tranșă de bani pe cardurile sociale. Peste 2,4 milioane de români primesc câte 250 de lei pentru hrană

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a încărcat o nouă tranșă de 250 de lei, cea de-a III-a, pe cardurile sociale oferite prin programul „Sprijin pentru România”. Valoarea totală a tranșei III se ridică la peste 590 de milioane de lei și ajunge la aproximativ 2,4 milioane de români.

Până miercuri, toți beneficiarii vor avea cardurile încărcate, pentru a putea achiziționa alimente și mese calde, potrivit unui comunicat de presă al MIPE.

Valoarea totală a sumei transmise de Minister, din fonduri europene nerambursabile, se ridică la 590.384.250 lei.

„Mă bucur că reușim să respectăm calendarul asumat și vă pot anunța că astăzi am efectuat plățile pentru încărcarea tranșei a III-a de 250 de lei, pe care Guvernul îi oferă persoanelor vulnerabile prin programul Sprijin pentru România. Este un ajutor atât de necesar în această perioadă, din care românii pot să își cumpere alimente și mese calde. Separat, în luna noiembrie vom distribui o nouă tranșă de pachete cu ajutoare alimentare, ce conțin 12 tipuri de produse de bază pentru consum, prin intermediul programului pe care l-am lansat încă din ianuarie 2020”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

A patra tranșă va fi dată înainte de sărbătorile de iarnă

Beneficiarii cardurilor sociale vor primi în această perioadă atât cei 250 de lei, cât și un pachet de peste 24 de kilograme de alimente. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va urgenta procesul pentru încărcarea tranșei IV din acest an ai celor 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă.

MIPE a precizat că luni s-a efectuat încărcarea cu bani pentru beneficiarii care au intrat deja în posesia cardurilor.

Plăți întârziate pentru 33.000 de persoane

După cum scriam și în paginile Graiul Sălajului, lunile trecute s-a semnalat de către autoritățile din domeniu faptul că sute de beneficiari din Sălaj fie nu și-au primit cardurile deși se încadrează în criteriile de acordare, fie au primit cardurile și nu au avut bani pe ele. La nivel național, aproximativ 33 de mii de persoane s-au aflat în această situație. MIPE a precizat în informare că ”până la jumătatea lunii noiembrie, se vor emite și distribui cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării celei de-a doua tranșe, sau care au fost omiși din aceasta, însumând aproximativ 33.000 de persoane. Pentru aceștia, încărcarea se va face pe parcursul lunii noiembrie”, se precizează în comunicat.

O posibilă excepție ar putea surveni în cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu pentru a li se înmâna cardul sau care nu au răspuns avizării reprezentanților Companiei Naționale Poșta Română, însă nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin,

Pentru categoriile de beneficiari care au devenit între timp eligibili, sau care au fost omiși la livrare, MIPE prezintă un ghid cu îndrumări.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *