Într-un penibil exercițiu de imagine, PSD jignește zeci de dascăli sălăjeni

12
1572

PSD Sălaj dă dovadă de populism și ipocrizie aruncând cu invective împotriva sistemului de învățământ sălăjean. Fără niciun fel de argumente, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, pesediștii acuză Inspectoratul Școlar că ar numi pe criterii politice directorii de școală și deplâng fariseic situația copiilor care participă la cursuri online. Aceeași pesediști care anul trecut, la debutul crizei sanitare, se împotriveau cu „mânie proletară” măsurilor anti-Covid 19 ale Guvernului României, care puneau sub semnul întrebării deciziile specialiștilor, doar de dragul imaginii și a capitalului politic. Iar acțiunile și declarațiile iresponsabile ale unor lideri PSD au afectat uneori rezultatul măsurilor competente și de bună credință ale specialiștilor.

În privința așa ziselor numiri politice, PSD Sălaj se afundă și mai mult în propria mocirlă propagandistică și nu se sfiește să jignească zeci de dascăli sălăjeni numindu-i tendențios „clientelă politică”. Pesediștii uită (sau mint cu intenție!) că examenul pentru numirea directorilor în funcție a fost organizat în 2016, în plină guvernare PSD, când Inspectoratul Școlar era condus de un reprezentat al PSD Sălaj. Din cei 70 de directori cărora le-a expirat mandatul în 9 ianuarie, peste 90 la sută au rămas în funcție. Adică peste 90 la sută din cei care au câștigat concursul organizat sub auspiciile PSD în 2016. În cazul celor câtorva modificări, conducerea Inspectoratului a luat aceste decizii în urma consultării cu corpul profesoral din respectivele școli și cu reprezentanții comunității locale (indiferent de culoarea politică a edililor care conduc acele comunități).

Chiar dacă atitudinea sfidătoare și iresponsabilă a socialiștilor a devenit, din păcate, o obișnuință în ultimii ani, le solicităm liderilor sălăjeni ai PSD să își ceară scuze, în primul rând, de la zecile de dascăli asupra cărora au aruncat suspiciunea lipsei de meritocrație și calificativul nedrept de „clienți politici”. PNL Sălaj dezavuează total ingerințele politicului în actul educațional și consideră că orice decizie luată în acest domeniu (dar nu numai) trebuie să țină cont de principiile transparenței, ale competenței și să aibă în prim plan interesele beneficiarilor principali ai sistemului de învățământ – elevii și familiile acestora. (p)

Biroul de Relații cu Presa al PNL Sălaj

12 COMENTARII

  1. Romania a ajuns in sfirsit sa fie condusa de la nivel national pina la ultimul catun de cei mai nepregatiti si mai prosti cetateni !!! crime, jafuri, groguri, furt, violente, abandon, cuvintul este DEZASTRU ! Cum pot iesi in fata oamenilor acesti indivizi fara un pic de rusine ?

  2. Cum dracu sa performam ca nație când politicul este peste tot! De la directori la femei de serviciu! Ne meritam soarta! Suntem un popor de rahat, conduși de câcati!!!

  3. Pop Gheorghe, senator de trista amintire, si-a numit nevasta (la insistentele acesteia) inspector scolar general (saraca Pop Luci, o mediocra si un slab manager), prin Ciunt si Marc. La rand-i Pop Lucy i-a schimbat pe toti directorii din judet dupa singurul criteriu „calitatea de pesedist”. La fel a facut si la inspectorat. Un singur exemplu: a numit-o inspector scolar pe o profesoara a carei mama a fost croitoreasa ei personala, dar au avut carnet de membru de partid psd. Asa ca…aceasta femeie, senatoreasa, a facut „pe linie de partid” ce n-a facut nimeni in tara!

  4. Nu atinge nimeni „recordul” batut de senatoreasa Pop Maria, fost inspector scolar general, care a facut numai rau. Noroc ca mai sunt profesori constiinciosi in acest judet.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.