Intoxicati cu ciuperci

Abia au aparut ciupercile de padure si deja patru salajeni au ajuns la spital in urma consumului. Ziua de duminica nu a fost una prea buna pentru un barbat si trei femei care, potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean Zalau, Codruta Puscas, au avut nevoie de tratament de urgenta dupa ce au mancat ciuperci. Este vorba de un barbat de 51 de ani si o femeie de 48 din Ulciug care au fost diagnosticati cu sindrom dispeptic ulceros, post ingestie de ciuperci, nefiind insa nevoie sa fie spitalizati. Alte doua femei de 20, respectiv 48 de ani din Zalau nu au fost asa norocoase. Acestea au fost diagnosticate cu gastroenterocolita acuta dupa consum de ciuperci de padure si au fost internate la sectia de Boli Interne a spitalului. Starea pacientelor este stabila, insa vor ramane sub supraveghere medicala in perioada urmatoare.
Tot in acest weekend au mai fost tratate sase persoane cu varsta cuprinsa intre 5 si 56 de ani, care prezentau diverse reactii alergice rezultate in urma unor intepaturi de insecte. In doua dintre cazuri era vorba de intepatura de capuse. Pacientii nu au necesitat spitalizare.
In cele trei zile de la sfarsitul saptamanii trecute, medicii de garda de la spitalul judetean au tratat 342 de salajeni, mai multi cu 21 decat cu o saptamana in urma. Doar 96 dintre cazuri reprezentau, insa, cazuri reale de urgente medicale. Alte 30 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie, bronsita, viroza respiratorie sau amigdalita si 21 cu afectiuni stomacale. Cele mai multe urgente – 92 – au reprezentat, din nou, fracturile, plagile, traumatismele etc. Au fost adusi pe lume 22 de bebelusi si au fost internate 102 persoane.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *