octombrie 3, 2023

Intervenție chirugicală laparoscopică 3D, realizată live de medicul Ionuț Juravle

0

Echipa secției de Urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău a participat, zilele trecute, la un curs de laparoscopie urologică avansată 3D, organizat la Cluj-Napoca, de Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, desfășurat un sub coordonarea prof. dr. Nicolae Crișan și prof. Ioan Coman.

Unitatea medicală sălăjeană a fost reprezentată de dr. Ioan Juravle-Bogdan, medic primar în specialitatea urologie, șeful Secției Urologie, și de colegii săi – dr. Alexandra Alb, dr. Vlad Hârdo, dr. Tudor Hodor, care au fost invitați să participe la operațiile desfășurate în cadrul evenimentului academic.

Cursul s-a adresat medicilor urologi care cunosc deja bazele laparoscopiei urologice, fiind prezentate avantajele laparoscopice tridimensionale (3D) versus laparoscopia standard, tehnica operatorie pas cu pas, managementul cazurilor dificile și al complicațiilor intraoperatorii.

În acest context, dr. Ioan Juravle- Bogdan a efectuat live o intervenție chirugicală de nefrectomie radicală laparoscopică 3D prin abord retroperitoneal, detaliind particularitățile tehnice ale acestei intervenții.

“Ne mândrim cu domnul doctor Juravle, care este activ implicat în cercetarea medicală, oferind în permanență pacienților spitalului nostru servicii medicale de cea mai înaltă calitate! Spitalul Județean de Urgență Zalău dispune de dotarea tehnică adecvată (turn de laparoscopie tridimensională) cu care se efectuează de rutină intervenții chirurgicale prin abord minim invaziv pentru patologia uro-oncologică: nefrectomie parțială sau radicală, suprarenalectomie, cistectomie radicală, prostatectomie radicală”, precizează reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Zalău.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut