Intersectia din Zalau in care iti risti viata, atat din cauza smecherilor, cat si din cauza autoritatilor

4
5823

 

Intersectia din Zalau in care iti risti viata, atat din cauza smecherilor, cat si din cauza autoritatilor

 

De cand cu dezvoltarea orasului, din punct de vedere al numarului de case, cu multe camere, construite de proprietari in ideea ca vor sta si copiii lor, desi multi nici nu vor sa auda de Zalau, daramite sa ramana pe aici, strazile pe unde trecea doar caruta cu cai si corteele funerare, au devenit foarte traficate. De exemplu, Andrei Saguna este o strada de genul asta, o alternativa la bulevardul cu "semafoare inteligente", pentru cei care traiesc in cartierele Porolissum, Sarmas, Ortelec, pentru a traversa orasul fara sa-si piarda vremea la semafoarele amintite anterior. Insa, ar putea sa-si piarda viata in interesectia, dintre strada Andrei Saguna si Crangului, atat din cauza smecherilor, care dupa ce si-au construit case, nu pe considerentul necesitatii, ci pe cel al "uite-ma, ce casa am eu", gonesc masinile cu pretentii, ca si cum ar fi pe autodromul din Imola, facand inutila prudenta celor care opresc la indicatorul cedeaza trecerea. Ba mai mult, nici Primaria sau cei care ar trebui sa urmareasca sa asigure siguranta cetatenilor in trafic nu se gandesc sa taie iarba care obstructioneaza vederea, astfel ca, desi te-ai oprit la indicatorul cedeaza trecerea risti sa intri cu masina in smecherul care accelereaza in ultimul moment. In Zalau, exista o lipsa enorma de viziune de cum vor putea sa evolueze lucrurile pe termen lung in oras, mostenire de la "arhitecti sefi", lucrurile se fac doar ca o justificare a salariului si mai nou al pensiei speciale, fara sa se tina cont de siguranta cetatenilor. Semafoarele "inteligente" de pe bulevard sunt un exemplu graitor, in loc sa ajute la siguranta in trafic, imping soferii sa accelereze dincolo de limita admisa. Daca doriti puteti sa ne semnalati si alte situatii de acest gen atat la sectiunea comentarii, cat si pe forumul de contact al site-ului, unde puteti trimite si eventuale fotografii.

 

COMENTARII

  1. Cei care locuiesc in zona sau cei care tranziteaza foarte des acesta intersectie de ce nubfac nimic... tot asteptam sa fac primaria... nu mai este spirit civic. Iar daca e domeniu privat proprietarul are obligatia sa.l intretina

  2. intersectia de la primarie:cei care intra in intersectie de pe str. 22 dec. pe galben?? pot accienta pietonii care au verde (biblioteca - brimarie) sau cei care vin de pe c.coposu intermitentul se schimba odata cu verde pentru pietoni; de foarte multe ori mi s-a intamplat ca cel care (conducatorul auto) vine mai tare sau chiar mai incet, sa nu opreasca, continuindu-si drumul fara nici-o problema; nu se poate interveni ca acel intermitent sa fie oprit cu 2-3 secunde mai repede; la fel si gabenul de pe str. 22...?

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.