Scolile din centrele de comuna sunt cuprinse intr-un program national de conectare la internet de mare viteza.
55 de unitati de invatamant salajene, majoritatea din mediul rural, vor avea in curand internet de mare viteza gratie programului „Internet in scoala ta”, derulat prin Ministerul Educatiei si Ministerul Comunicatiilor. Programul, in valoare de 38 de milioane de euro, este finantat de Uniunea Europeana si presupune conectarea la internet pe banda larga – asa-numitul broadband – a peste 2.300 de scoli din intreaga tara.
Potrivit datelor primite de la Florin Morar, inspector scolar de specialitate, in Salaj toate unitatile de invatamant cu personalitate juridica au deja internet, e-adevarat de mica viteza, astfel ca in acestea va fi doar inlocuit sistemul de acces la internet. Programul prevede, pe langa dotarea scolilor beneficiare cu echipamentele necesare conectarii la internet broadband si achizitionarea unor calculatoare performante, astfel incat pana la inceputul anului scolar viitor aceste scoli sa aiba fiecare cate un laborator informatic.
Si scoli de la oras
Pe langa scoli din rural, in program sunt cuprinse si Liceul „Ion Agarbiceanu” si Scoala „Lucian Blaga” din Jibou, scolile „Andrei Muresanu” si Maghiara din Cehu Silvaniei si scolile „Silvania”, „Horea” si „Bathory Istvan” din Simleu Silvaniei.