Internatul și sala de sport ale Liceului Pedagogic vor fi modernizate

0
195

Consilierii locali ai Zalăului au fost de acord în unanimitate cu lucrările de investiții necesare pentru modernizarea și creșterea eficienței energetice ale internatului și sălii de sport de la Liceul Pedagogic ”Gheorghe Șincai”, proiect de investiții în infrastructura școlară propus de primarul Ionel Ciunt.

Conform proiectului de hotărâre privind documentația tehnico-economică, faza DALI, pentru obiectivul de investiții Creșterea eficienței energetice a Liceului Pedagogic Gheorghe Șincai – internat și sala de sport, dezbătut în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Zalău din 13 mai, investițiile la cele două clădiri vor fi finalizate în termen de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Valoarea totală a lucrărilor, conform devizului general, este de 5,4 milioane de lei, din care 4,34 milioane de lei e partea de construcții montaj.

Atât la clădirea internatului, cât și la clădirea sălii de sport vor fi realizate lucrări de hidroizolație, lucrări de protecție și de drenare a apelor pluviale, vor fi realizate termosistemele la fațade, va fi turnat un planșeu peste subol și planșeu peste ultimul nivel și soclu. Vor fi înlocuite ușile exterioare și ferestrele, vor fi montate sisteme alternative de energie regenerabile și vor fi înlocuite instalațiile actuale cu instalații eficiente energetic și funcțional. Vor fi înlocuite integral pardoselile și vor fi refăcute integral finisajele la pereți și tavane.

Fondurile vor fi accesate de administrația locală prin intermediul ”Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădiri publice cu destinația de unități de învățământ”, program finanțat prin Administrația Fondului de Mediu. Suma alocată din acest Fond pentru o unitate administrativ-teritorială într-o sesiune de finanțare este de trei milioane de lei, dar Primăria Zalău va asigura din alte surse confinanțarea necesară pentru realizarea acestui obiectiv de investiții necesar elevilor care frecventează unul dintre liceele cu prestigiu din județul Sălaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.