Chiar dacă sunt în vacanță, circa 100 de elevi de la Colegiul Național ”Simion Bărnuțiu” din Șimleu Silvaniei au participat, marți, la o întâlnire cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, Inspectoratului Județean de Jandarmi Sălaj și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sălaj, care le-au prezentat cele mai importante aspecte privind cariera profesională în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Întâlnirea a fost organizată în cadrul proiectului de tip R.O.S.E. ”O nouă șansă spre universitate” desfășurat de Colegiul Național ”Simion Bărnuțiu” din Șimleu Silvaniei. Unul dintre obiectivele proiectului îl constituie consilierea în carieră a elevilor prin încurajarea acestora de a-și continua studiile la nivel superior și de a-și alege meseria potrivită în funcție de propriile aptitudini și interese. La activitate au fost prezenți 93 de elevi, care au interacționat cu reprezentanții celor trei arme-poliție, pompieri, jandarmi, fiind interesați să afle cât mai multe despre aceste profesii.

Subcomisar de poliție Valentina Hideg, reprezentantul IPJ Sălaj, a prezentat oferta educațională a instituțiilor de învățământ, precum şi condițiile de admitere, respectiv traseul educațional al unui viitor polițist.

De asemenea, maiorul Cristian Mureșan, reprezentantul ISU Sălaj, a expus aspecte privind activitatea pompierilor, rolul acestora în salvarea de vieți omenești, avantajele și rigorile acestei profesii.

Totodată, atribuțiile și rolul jandarmilor în asigurarea și restabilirea ordinii și liniștii publice și în paza obiectivelor de importanță deosebită au fost prezentate de locotenent colonel Dan Tăut din cadrul IJJ Sălaj. Activitatea a fost apreciată de elevii participanți și profesorii coordonatori, aceștia manifestându-și dorința de a continua colaborarea și în alte tipuri de proiecte școlare.