decembrie 2, 2022

Interdictia de a cumula pensia cu un post de bugetar: Cui se aplica?

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat luni, 9 decembrie 2019, ca va exista o categorie de personal careia nu i se va aplica interdictia de a cumula pensia cu un post de bugetar: cei care au pensii mai mici decat salariul minim brut (2.080 de lei in prezent, propus sa creasca la 2.230 de lei de la 1 ianuarie 2020).
"Acesta este scenariul de lucru la acest moment. Interdictia pe care o propunem are rolul de a elimina din sistem situatiile nefiresti, cu angajati care imediat dupa ce s-au pensionat pe pensii mari s-au intors in sistemul de stat si cumuleaza venituri uriase. Nu vor fi afectati pensionarii cu pensii mici care sunt solicitati sa revina in posturi care nu pot fi acoperite altfel", a declarat Violeta Alexandru.
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anuntase sambata ca este in curs de elaborare un proiect de lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul de angajat la stat.
Ea a anuntat ca se lucreaza la un proiect de lege referitor la pensionarii care sunt angajati in institutii de stat, proiect care va fi finalizat pe masura ce vor fi stranse toate informatiile legate de cei care ar putea fi vizati.
"Trebuie sa existe existe o justa masura pentru cei care, desi au varsta de a putea lucra, beneficiaza de pensie, dupa care se angajeaza in sistemul public. Are legatura cu justetea unei masuri fata de o situatie data in care o persoana, desi in plina forma de munca, dupa ce primeste pensia se angajeaza tot intr-o institutie publica, de unde vine concluzia ca ea poate munci in continuare", a declarat recent ministrul Muncii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *