Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Târgu-Mureș, profesor doctor Leonard Azamfirei, a avut o întâlnire la Zalău, vineri, cu primarul Ionel Ciunt, deputatul Florian Neaga și subprefectul Florin Florian.

Scopul vizitei a fost acela de a prezenta intenția Universității de a înființa o extensie la Zalău, pentru a facilita accesul celor interesați la specializări din cadrul prestigioasei instituții de învățământ superior.

“Am avut bucuria și plăcerea să mă întâlnesc astăzi cu domnul profesor doctor Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Târgu-Mureș. Discuțiile noastre au avut în vedere un proiect benefic pentru comunitatea noastră și anume funcționarea unei extensii în municipiul Zalău. Finalul acestui proiect va avea ca rezultat formarea unor asistenți medicali pe diferite specialități, asistenți medicali cu studii superioare”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

După filiala UVVG Arad și extensiile Universității Tehnice și UBB Cluj, UMF Târgu Mureș vine să dezvolte învățământul superior mai aproape de absolvenții de liceu și nu numai.

Chiar dacă în Zalău funcționează două școli postliceale de profil medical, absolvenții acestora nu dețin diplomă de studii superioare. În plus, intenția este ca, în viitor, tot în cadrul acestei extensii universitare să fie accesibile și specializări medicale în care Sălajul este deficitar din punct de vedere al medicilor. Iar un bun exemplu pentru interesul față de specializările extensiei UMF este la Bistrița.

În condițiile în care costurile de cazare și taxele în centrele universitare sunt tot mai mari, iar universitățile se confruntă cu număr mai redus de studenți, soluția utilă este de a aduce universitatea acasă la studenți. În acest mod se poate oferi și celor cu posibilități financiare mai mici sau celor care doresc să se specializeze și în alte domenii și care deja au loc de muncă stabil, oportunitatea de a urma o facultate aproape de casă.

2 thoughts on “Intenție: Extensie UMF Târgu-Mureș, la Zalău

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut