septembrie 29, 2023

Promoţia 1966 a Colegiului Naţional Silvania işi dă intalnire săptămana viitoare.
Am absolvit liceul din Zalău in luna iulie a anului 1966. Este suficient să spunem liceul din Zalău, pentru că era un singur liceu in Zalău: „Şcoala Medie”, actualul Colegiu Naţional „Silvania”.
Au trecut 45 de ani. Ne-am gandit că am putea fi prezenţi toţi absolvenţii promoţiei 1966 la o oră de dirigenţie cu tema „Nostalgii la paralela 45”, in data de 27 mai, la ora 11,00.
Invitaţia pentru profesori, diriginţi, directorii şcolii de atunci, am intitulat-o „Domnului profesor cu dragoste” şi am incheiat-o in ideea: „prezenţa dumneavoastră va confirma adevărul că ne-aţi iubit, ca elevi, cu adevărat”.
Domnilor diriginţi, profesori: Cobarzan Constantin, Muller Rudolf, Contraş Olguţa, domnul director Szilaghi Iuliu, domnilor profesori care ne-aţi predat in liceu, demonstraţi incă o dată adevărul pronunţat mai sus şi dragostea dumneavoastră se va reflecta in noi ca intr-o oglindă perfectă.
Cată bucurie va fi in revederea noastră la adăpostul cifrei 45! „Paralela 45” impune echilibru, o impăcare cu ceea ce am făcut, dragoste necondiţionată şi fără obiective anume precizate pentru nepoţi.
„Paralela 45” ne va permite să povestim despre năzbatiile nepoţilor, aşa cum la alte intalniri am vorbit despre copiii noştri.
La „Paralela 45” ne vom dovedi liniştea sufletească şi bucuria că in 45 de ani de la terminarea liceului am făcut mult bine semenilor noştri. La „Paralela 45” vom privi, se pare, cu nostalgie, mai mult spre trecut, iar coordonata viitorului o vom construi in culorile increderii şi credinţei.
„Ingerul a strigat: Curată fecioară bucură-te!” Şi pentru noi, absolvenţii promoţiei 1966, pentru fiecare in parte, ingerul păzitor ne spune să ne bucurăm pentru tot ce am realizat, pentru sănătatea pe care o avem, pentru incercările pe care le-am avut şi le-am biruit.
Gaudeamus igitur!
Aşadar, să ne bucurăm la „Paralela 45”!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut