Institutiile Salajului nu vor marfuri la bursa

Institutiile Salajului nu vor marfuri la bursa

O singura tranzactie bursiera in 2009
Desi in an de criza, fiecare leu economisit conteaza, institutiile publice din judet nu prea par interesate de acest aspect. In cele opt luni scurse de la infiintarea terminalului Salaj al Bursei Romine de Marfuri (BRM), doar o singura institutie a ales sa achizitioneze produse prin tranzactii bursiere. Prima si singura solicitare de tranzactionare bursiera a venit din partea Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public Zalau, care a achizitionat astfel, 475 de tone de bitum de drumuri si 150.000 litri motorina Euro Diesel. Valoarea de tranzactionare inregistrata este de aproape 920.000 de lei.
Desi tranzactiile se realizeaza in urma unor licitatii cu strigare, iar preturile la care se cumpara produsele sunt semnificativ mai mici, institutiile din judet ocolesc terminalul BRM si prefera sa incredinteze in mod direct un contract sau altul. “Ma mira ca si pe timp de criza, cind orice banut cistigat este de folos, se merge tot pe principiul relatiilor dintre finantatori si diversi frunizori”, ne-a declarat Florian Ignat, presedintele BRM-Terminalul Salaj. “Firmele private nu opteaza pentru ringul bursier, ci aleg sa lucreze, in multe cazuri, in sistem barter. Situatia este de inteles, doar isi gestioneaza cum considera de cuviinta banii. Sunt insa extrem de surprins ca unitatile de stat nu dovedesc mai multa chibzuinta in cheltuirea banului public”, a mai spus oficialul bursei.
De la carburanti, la cereale
Bursa Romina de Marfuri este o societate infiintata in 1992. Principalele servicii pe care le ofera sunt achizitionarea de materii prime pe piata de disponibil (produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, cereale, materiale de constructii) si consultanta pentru aplicarea procedurilor de achizitii publice, inclusiv organizarea si derularea acestor proceduri.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *