Inspectorul școlar general a luat a doua cea mai mare notă pentru gradația de merit

Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a publicat joi, 8 iunie, punctajele obținute de cadrele didactice care au solicitat gradația de merit.

Anul acesta, pe listă apar 157 de profesori, învățători, educatoare, bibliotecari, personal de conducere, îndrumare și control. Gradațiile de merit aduc 25 în plus la salariu, însă ele se acordă în număr limitat, iar candidații trebuie să îndeplinească o serie de condiții pentru a le putea solicita. În plus, la concursul de dosare trebuie să obțină cel puțin 75 de puncte.

Punctajul final are, de fapt, două componente, fiind media aritmetică între autoevaluarea candidatului și evaluarea pe care o fac reprezentanții Inspectoratului Școlar.

Potrivit listei afișate de ISJ Sălaj, trei cadre didactice nu au reușit să obțină măcar punctajul minim la evaluare: un profesor de Matematică, cu 36 de ani vechime în învățământ, a primit 67,5 puncte la evaluare, deși la autoevaluare are 130 de puncte, un profesor de Limba română, cu 22 de ani vechime în învățământ, a primit 67 de puncte la evaluare, iar la autoevaluare are 91,5 puncte, în timp ce un profesor de Fizică, cu 20 de ani vechime în învățământ, a primit 69 de puncte, la autoevaluare notându-se cu 84,5 puncte.

Cel mai mare punctaj acordat de comisie la evaluare, 145 de puncte, l-a primit Ramona Ciurean, profesor de Limba engleză la Școala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” Zalău, iar la autoevaluare are 143 de puncte.

Inspectorul școlar general, Vasile Bulgărean, profesor de Matematică la bază, cu 33 de ani vechime în învățământ, și-a acordat 143 de puncte la autoevaluare, iar comisia de concurs i-a acordat tot 143 de puncte și la evaluare, acesta fiind al doilea cel mai mare punctaj de pe listă. Au mai reușit să obțină același scor la evaluare încă două învățătoare – Ioana Baboș, de la Școala Gimnazială ”Gheorghe Lazăr” Zalău (146 puncte la autoevaluare), cu o vechime de 18 ani în învățământ, și Eleonora Marinkas, de la Școala Gimnazială ”Silvania” Șimleu Silvaniei (148 puncte la autoevaluare), cu o vechime de 30 de ani în învățământ.

De menționat că, în marea majoritate a cazurilor, punctajul de la autoevaluare este mai mare decât cel de la evaluare. În unele cazuri, există diferențe de câte 30 – 40 de puncte între cele două probe.

Cei nemulțumiți au 48 de ore la dispoziție, din momentul afișării, pentru a depune contestații. Lista finală a beneficiarilor va fi făcută publică până în data de 22 iunie.

Numărul maxim de gradaţii care pot fi acordate se calculează astfel: din numărul rezultat prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice auxiliare, respectiv a 16% din totalul posturilor didactice de predare, de conducere, îndrumare şi control ocupate în luna
februarie 2022, conform programului EduSal, la nivelul judeţului, se scade numărul de gradaţii acordate personalului didactic aflate în plată la 1 septembrie 2022, având în vedere că gradaţia de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani.
Procentul de 16% se aplică, separat, fiecărei categorii de personal: personal didactic de predare; personal didactic de conducere, îndrumare şi control; personal didactic auxiliar.
Gradaţia de merit se atribuie începând cu data de 1 septembrie 2022.
La concursul pentru acordarea gradaţiei de merit poate participa personalul didactic angajat cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată, cu o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 5 ani, cu calificativul “Foarte bine” în fiecare an şcolar din perioada evaluată şi care a dovedit performanţe deosebite în activitatea didactică cuantificată în rezultatele elevilor; inovarea didactică în pregătirea preşcolarilor sau a elevilor, în prevenirea şi combaterea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii, în integrarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, precum și personalul didactic auxiliar, cu minim 5 ani vechime, performanţe în activitate în perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2021 şi calificativul “Foarte bine” în fiecare an şcolar din perioada evaluată. 

Lista cu punctajele candidaților la concursul de acordare a gradațiilor de merit – sesiunea 2022, aprobate joi, 8 iunie, în ședința Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj este disponibilă aici:

https://www.isjsalaj.ro/gradatii_merit/Tabel_nominal_cu_punctajele_candidatilor_la_concursul_de_gradatii_de_merit_2022.pdf

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.